Circulair: Werkplaats Waterstof

Categorie├źn

  • Innovatie en circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase:

In uitvoering

Gerealiseerd:

75%

Voortgang:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Het gebruik van waterstof als energiebron versnellen. 

Over dit project

Waterstof kan genoeg energie opwekken om een auto te laten rijden, een laptop op te laden of een huis te verwarmen. En dat allemaal zonder uitstoot. Dat maakt het een zeer interessante energiedrager voor de toekomst.

Voor het rijden op waterstof is deze toekomst al dichterbij dan u misschien denkt. Rijden op waterstof kan technisch. Al heeft waterstof de reputatie duur te zijn, ook financieel zijn er mogelijkheden om het de moeite waard te maken.

Vanwege het grote aantal initiatieven en geintereseerden in Regio Foodvalley heeft het Living Lab Circulair het voortouw genomen om dit bij elkaar te brengen. Dit gebeurt in de Werkplaats Waterstof. In de bijeenkomsten is het doel om te achterhalen waar de vraag ligt, om concrete cases uit te werken en om te streven naar een vulpunt in Regio Foodvalley. 

Partners

Gemeente Veenendaal, Barneveld, Ede, provincie Utrecht, provincie Gelderland, verschillende initiatiefnemers rondom waterstofmobiliteit in de regio Foodvalley 

Planning

De werkplaats Waterstof is eind 2020 van start gegaan en heeft veel belangstellende getrokken. In 2021 staan 4 bijeenkomsten gepland met een focus op transport. De data zijn te vinden op de agenda op de website van Regio Foodvalley Circulair.

Meedoen

Meer informatie of meedoen? Ook dat kan via de website van Regio Foodvalley Circulair.

regiofoodvalleycirculair.nl

 

Contact