Circulair: Werkplaats Bouw

Categorieën

  • Innovatie en circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase:

In uitvoering

Gerealiseerd:

75%

Voortgang:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

In de werkplaats Bouw komen partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheden samen om circulair bouwen in de Regio Foodvalley te versterken. 

Over dit project

Er worden ongeveer vier bijeenkomsten per jaar georganiseerd door Cirkelstad Veenendaal als uitvoerder van de werkplaats. Thema’s wisselen en zijn afhankelijk van vragen van de partners, elke keer wordt een programma op maat gemaakt. Vast onderdeel van de werkplaats is kennisdeling en inspiratie en daarnaast is het mogelijk om externe expertise op thema’s te verkrijgen. Daarnaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan (keten)projecten. Een goed voorbeeld daarvan is het Integraal Kind Centrum dat in Veenendaal gebouwd gaat worden. Naast een innovatieve aanbesteding om een meer circulair gebouw te ontwerpen is er ook door partijen in de regio gewerkt om een aanbieding te kunnen doen waar alle elementen van circulair bouwen en slopen inzitten. Andere thema’s zijn o.a. Vrijkomende Agrarische Bebouwing, matching van materiaalstromen en biobased materialen. 

Planning

De werkplaats Bouw / Cirkelstad is in 2019 gestart en loopt tot eind 2022. Er zijn ongeveer 4 bijeenkomsten per jaar. Het thema voor 2021 is 'industrieel bouwen'.  

Meedoen

Wil je meer informatie of meedoen aan de werkplaats? Dat kan via de website van Regio Foodvalley Circulair.

regiofoodvalleycirculair.nl

Contact