Fietsroutes Binnenveld

Fietsroutes Binnenveld

Categorieën

  • Vervoer

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

100%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Betere, aantrekkelijkere en veiligere fietsroutes in het Binnenveld.

Over dit project

Met dit project brengen wij in kaart hoe de fietsroutes in het Binnenveld verbeterd kunnen worden. Dit doen we zodat het fietsen tussen de verschillende, aan het Binnenveld grenzende, dorpen en steden aantrekkelijker en veiliger wordt. Centraal staan de snelfietsroutes en de doorfietsroutes in het Binnenveld. Deze kunnen veel beter op elkaar worden aangesloten.

Dit project is één van de uitwerkingen van de ‘Bereikbaarheidsagenda Regio Foodvalley 2018-2022’. Een ambitie van de Bereikbaarheidsagenda is om in 2022 een groot deel van het regionale fietsnetwerk aangelegd te hebben. Zo pakken inwoners eerder de fiets: goed voor de gezondheid en het milieu!

Onderzoek Mobycon: Fietsen in het Binnenveld

In 2020 is een extern rapport opgesteld door Mobycon in opdracht van de regio. Zij hebben gekeken naar ervaren knelpunten, verbeterpunten en een plan van aanpak voor verbetering. Dit onderzoek gebruiken we om maatregelen op te stellen om fietsen in het Binnenveld aantrekkelijker te maken.

Download het onderzoeksrapport (pdf, 12 MB)

 

Planning

In 2019 is een onderzoek gestart naar de kansen om de fietsroutes in het Binnenveld te verbeteren. Dit onderzoek werd in 2020 afgerond. Naar verwachting zijn we tot eind 2022 bezig met de implementatie.

Partners

Gemeenten Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen, provincie Gelderland, provincie Utrecht

Meer informatie

Download de Bereikbaarheidsagenda 2018-2022 (pdf, 4 MB)

Contactgegevens

Johan Overvest, projectleider
E Johan.Overvest@wageningen.nl