Menukaart voedseleducatie
Categorieën
Projectvoortgangsinformatie
Fase
In uitvoering
Gerealiseerd
Voortgang
- Naar verwachting
- Heeft aandacht nodig
- Er zijn problemen
Budget
- Naar verwachting
- Heeft aandacht nodig
- Er zijn problemen
Kinderen leren spelenderwijs over gezonde voeding, smaak en waar ons eten vandaan komt.
Over het project
Gezonde voeding en een gezonde voedselomgeving zijn belangrijke thema’s van Regio Foodvalley. We willen de kennis hierover ook overbrengen bij de kinderen in het primair onderwijs. Hiervoor hebben wij, in samenwerking met Jong Leren Eten, het beschikbare lesaanbod over smaak, gezonde voeding, voedselproductie, bewust kiezen en voedsel bereiden samengebracht. Deze lessen zijn verzameld in de “Menukaart voedseleducatie Regio Foodvalley’.
De menukaart biedt een overzicht van wat er landelijk en in de regio is te vinden op het gebied van lesaanbod, welke subsidieregelingen er zijn en de contactpersonen in de regio. Wij willen het op deze manier, de scholen zo makkelijk mogelijk maken om op een leuke manier aandacht te besteden aan gezonde voeding binnen de lessen (aansluitend op de kerndoelen), een projectweek, of in de vrije ruimte. Belevend leren is hierbij erg belangrijk. Alle aspecten van voedseleducatie komen aan bod, van het groeien en kweken, tot aan het bereiden en eten van je voedsel én wat gezonde voeding nu eigenlijk is en wat voor effect het heeft op jou en je omgeving.
Planning
Het ontwikkelen van de menukaart is afgerond. De menukaart krijgt regelmatig een update afhankelijk van (nieuw) lesaanbod. De regiogemeenten verspreiden de menukaart bij basisscholen in de regio (vanaf voorjaar 2023)
Partners
Jong Leren Eten Gelderland, Jong Leren Eten Utrecht, de Gezonde School (GGD Gelderland Midden en GGD regio Utrecht)
Meer informatie
Wilt u meer weten over de menukaart, neem dan contact op met de programmamanager Food. Of download de ‘Menukaart voedseleducatie Regio Foodvalley’ (pdf, 2 MB).