Advertentie op een deur van een winkel een vraag voor verkopers.

Onderzoek: Onbenut arbeidspotentieel

Categorieën

  • Kennis en vakmanschap

Projectvoortgangsinformatie

Fase

Evaluatie

Gerealiseerd

100%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Hoe zorgen we voor minder personeelstekorten?

Over het project

Met de vraag "Hoe zorgen we voor minder personeelstekorten' houden wij ons al een tijd mee bezig. Na de coronacrisis hebben bijna alle sectoren te maken met openstaande vacatures. Voor de werkgevers is het steeds lastiger om deze in te vullen door de krappe arbeidsmarkt. Dit heeft onder andere te maken met de vergrijzing. We weten dat er mensen in de regio zijn die graag willen en kunnen werken. Om een goed beeld te krijgen wie de mensen zijn, heeft Regio Foodvalley de CHE opdracht gegeven om dit te onderzoeken.

Planning

Het onderzoek is in het najaar 2022 afgerond. Met de uitkomsten gaan wij de komende tijd aan de slag. In het programma van Human Capital van Regio Foodvalley willen wij de kansrijke groepen stimuleren om (meer) te werken

Partners

Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Regio Foodvalley

Meer informatie

Het verslag met de bevindingen van het onderzoek is te lezen in het onderzoeksrapport ‘Onbenut arbeidspotentieel’ (pdf, 761 KB).

Contact