Regio Deal Foodvalley

Thema's uit de Regio Deal Foodvalley

Thema 1: Toekomstbestendige boerenbedrijven

Binnen dit thema ontwikkelen we maatregelen voor het terugdringen van de uitstoot van stikstof en andere schadelijke stoffen, ontwikkelen we nieuwe verdienmodellen voor agrariërs en we werken aan een sterkere verbinding tussen boeren en inwoners in het gebied. Dit zorgt voor meer biodiversiteit, beter drinkwater én beter voedsel.

Wilt u meer weten over dit thema? Of eraan meewerken? Neem dan contact op met: Hanneke Zijtveld (jh.zijtveld@klimvogel.nl)

Thema 2: Gezonde voeding van jongs af aan

We creëren een omgeving die mensen verleidt tot het eten van gezond en duurzaam voedsel, onder andere bij bedrijven, gemeenten, scholen en ziekenhuizen. Door gezonder te eten, worden onze inwoners zelf ook gezonder.

Wilt u meer weten over dit thema? Of eraan meewerken? Neem dan contact op met Lotje van de Poll (lotje.van.de.poll@schuttelaar.nl)

Thema 3: Kennis ontwikkelen, uitproberen en delen

Om gezond en duurzaam voedsel te produceren, hebben bedrijven kennis nodig.  Daarom helpen we bedrijven om deze kennis te krijgen, te delen en te gebruiken. We stimuleren bedrijven om slimmer gebruik te maken van elkaars apparatuur en om gezamenlijk nieuwe apparatuur te kopen. Goed voedsel  vraagt om uitstekende medewerkers in de voedselbranche. Daarom investeren we extra in ons voedselonderwijs.  Ten slotte delen we onze kennis over voedsel met iedereen in de World Food Center Experience.

Wilt u meer weten over dit thema? Of eraan meewerken? Neem dan contact op met Guido Laman (g.laman@gelderland.nl)