Voedselvisie

Voedsel, voedselzekerheid en voedselveiligheid in Foodvalley

Voedsel in Regio Foodvalley

In Regio Foodvalley werken ondernemers, kennisinstellingen, inwoners en overheden samen aan goed voedsel, veilig voedsel en voldoende voedsel om de groeiende wereldbevolking te voeden. Onze regio staat vermeld in het Regeerakkoord en is een voorbeeld voor Nederland en Europa.

Voedselzekerheid en voedselveiligheid

Regio Foodvalley loopt – ook internationaal gezien - voorop in het ontwikkelen van antwoorden op het wereldvoedselvraagstuk. Daar zijn we niet alleen trots op. We nodigen partijen ook uit om met ons mee te werken aan voedselzekerheid en voedselveiligheid.

Voedsel geeft kansen voor economie en bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek

In Regio Foodvalley liggen enorme kansen. Zowel voor economie en bedrijfsleven als voor onderwijs en onderzoek. Hier wordt gewerkt aan gezonde voeding en innovatieve voedselproductie met toekomstwaarde. Al die inzet is gebaseerd op een regionale Voedselvisie (download hier het document (pdf, 1.55 MB)) van ondernemers, kennisinstellingen, inwoners en overheden samen.

Ambities

In de regionale Voedselvisie staan de 7 ambities beschreven. Zij komen hierop neer:
In Regio Foodvalley lopen bedrijven in de hele keten voorop in duurzaamheid. Van toeleverancier en producent tot aan transporteur en consument, ieder gaat zuinig om met natuurlijke hulpbronnen. We sluiten kringlopen, verminderen verspilling en lopen voorop in eiwittransitie en marktintroductie van alternatieve eiwitten. Ondernemers krijgen in duurzame productieketens een reële prijs voor hun producten.

Kennisontwikkeling en voedseleducatie staan hier hoog in het vaandel. Inwoners zijn zich bewust van duurzaam en gezond eten. En overheid, bedrijven en kennisinstellingen werken samen aan één Regio Foodvalley met wereldwijde bekendheid.

Vijf thema’s van Regio Foodvalley waarbij u kunt aansluiten

•    Eiwittransitie
•    Voedselverspilling
•    Korte ketens & lokaal voedsel
•    Sluiten van kringlopen
•    Voedseleducatie

Doe mee en blijf op de hoogte

Ondernemers, onderzoekers en inwoners kunnen op allerlei manieren meedoen met de ambities van Regio Foodvalley. Op deze website vindt u nieuws, activiteiten en belangrijke ontwikkelingen. Hier ziet u de kansen en krachten rond food gebundeld.