raadsgesprek

Luchtfoto van de ontwikkeling van stationsgebied Ede Wageningen

Uitnodiging Regionaal raadsgesprek

Thema: Verstedelijkingsstrategie

Op woensdagavond 12 oktober, van 19:00 tot 21:00 uur, organiseert de regiocommissie een regionaal raadsgesprek over de verstedelijkingsstrategie. In memo die u op deze pagina kunt downloaden meer over het programma en de opzet van de avond. We verzoeken u vooraf deze memo te lezen.

Het doel van deze pilotbijeenkomst is om de gelegenheid te bieden aan leden van de acht verschillende gemeenteraden om, voorafgaand aan de besluitvorming, informatie te delen en uit te wisselen hoe de verschillende raden in de Verstedelijkingsstrategie staan. Het kennen van idee├źn en overwegingen uit andere gemeenten kan behulpzaam zijn voor het maken van een besluit op lokaal niveau, waar de besluitvorming uiteindelijk plaats vindt. Ook voornemens voor moties en/of amendenten kunnen hier worden gedeeld. Het draait in deze bijeenkomst dus om uitwisseling en dialoog, de aanwezige raadsleden hoeven het niet met elkaar eens te worden en er wordt dus ook geen besluit genomen.

Genodigden zijn de leden van de Regiocommissie, fractiewoordvoerders Verstedelijkingsstratie van alle fracties van de acht gemeenten en overige geïnteresseerde raads- en commissieleden.

Op dit moment staat de vergadering in het gemeentehuis van Nijkerk gepland, afhankelijk van de benodigde ruimte op de locatie en het aantal aanmeldingen kan worden uitgeweken.

Aanmelden kan tot 5 oktober door een mail te sturen naar Gerda Pater gerda.pater@regiofoodvalley.nl met daarin uw naam en gemeente.

Download hier de memo: Regionaal raadsgesprek Verstedelijkingsstrategie (pdf, 157 KB)