2. Voeding en gezondheid

Gezonde voeding van prille start tot oude dag

We creëren een omgeving die mensen verleidt tot het eten van gezond en duurzaam voedsel, onder andere bij bedrijven, gemeenten, scholen en ziekenhuizen. Door gezonder te eten, worden onze inwoners zelf ook gezonder. Door kennis te koppelen aan de praktijk en vooral door te doen, richten we ons op de opgave om een gezonde voedselomgeving voor iedereen te realiseren. Een omgeving waar een gezonde en duurzame keuze voor iedereen gemakkelijk vindbaar en toegankelijk is.

Binnen de Regiodeal Foodvalley werken we via zes werkpakketten (pdf, 916 KB) aan gezonde en duurzame voeding. Met nationaal toepasbare concepten, richtlijnen en adviezen dragen we bij aan het Preventieakkoord; verbeterde voeding(skennis) en interdisciplinaire samenwerking in de zorg. Door ons te richten op verbeterde informatie en richtlijnen voor zowel patiënten als (zorg)professionals werken we aan voeding op maat voor kwetsbare groepen.

Wilt u meer weten over dit thema? Of eraan meewerken? Neem dan contact op met Anne van de Wiel.

Luister onze podcast

Podcast: Gezonde voedselkeuzes in een gezonde omgeving

Luister de podcast