< Samen werken begint met samen netwerken op 'Bigday FoodValley regio’
12.04.2017 09:21 Leeftijd: 1 year

Barneveld heeft het meest vitale centrumgebied van middelgrote gemeenten

De gemeente Barneveld heeft het meest vitale centrumgebied van middelgrote gemeenten in ons land. Dat staat in de ‘Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden 2017’ van Goudappel Coffeng dat onderzoek deed naar de vitaliteit van de 100 grootste centrum(winkel)gebieden. De gemeente Barneveld heeft verheugd gereageerd op deze waardering. Vorige week werd ook al bekend dat het centrumwinkelgebied van Barneveld is genomineerd voor “De Beste Binnenstad van Nederland”.


Goudappel Coffeng deed na twee jaar opnieuw onderzoek naar de vitaliteit van de centrumwinkelgebieden in Nederland. Voor het vitaliteitsonderzoek is onder andere gekeken naar de bereikbaarheid, demografie, ruimtelijke kwaliteit en het voorzieningenaanbod. Het onderzoeksbureau concludeert dat het nu beter gaat met de economische aantrekkingskracht van centrumwinkelgebieden. Toch geldt dit optimisme niet over de gehele linie. Voor veel centrumgebieden, vaak in middelgrote steden, blijven de ontwikkelingen zorgelijk en dalen bezoekersaantallen.

Barneveld

De gemeente Barneveld vormt in het segment middelgrote centrumgebieden een uitzondering op de regel. Goudappel Coffeng in het vitaliteitsrapport: “De gemeente Barneveld kent al jarenlang een stabiele groei en houdt dit volgens de prognose ook de komende jaren vast. Het voorzieningenaanbod is op peil en bovendien gericht op de regionale doelgroep. Zo komen specifieke doelgroepen uit de wijde omgeving voor specifieke winkels naar Barneveld. De bereikbaarheid met de auto en fiets is dan ook prima en een treinstation is aanwezig. Kortom, een centrum dat zich puur richt op de doelgroep en zich daarmee uitstekend profileert”.


Lees het volledige artikel op de website van gemeente Barneveld.