< Foodbattle Ede: heldenteams gaan de strijd aan!
15.11.2017 10:10 Leeftijd: 248 days

Foodiebag: stijlvol en gastvrij

Als het aan de gemeente Wageningen ligt, zetten bewuste horecaondernemers straks een stijlvol en trendy middel in tegen voedselverspilling: de Foodiebag.


Deze prijswinnaar in design en duurzaamheid komt beschikbaar als voldoende ondernemers een intentieformulier invullen op www.verdraaidgoed.nl

Mee naar huis

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de restaurantbezoekers eten dat over is graag meeneemt naar huis. Maar mensen generen zich ervoor om dat te vragen. Met de Foodiebag is dit probleem voorbij. Want het slimme ontwerp maakt gebruik van de universele manier om te communiceren met bestek.
Dat gaat als volgt. Op de gedekte tafel ligt een uitleg-kaartje met een afbeelding van een lepel-clip erop, die symbool staat voor de Foodiebag. Schuift u dit lepel-clip-kaartje aan het bord, dan weet de ober: deze gast wil graag het overgebleven eten mee naar huis nemen. Werkt u liever met een echte lepel-clip? Kies dan voor de luxere variant van metaal.

In de keuken verpakt de kok het voedsel in de Foodiebag en de ober geeft die op een handige en stijlvolle manier mee. Kiest u voor de Foodiebag met lepel-clip, dan kunt u deze thuis blijven gebruiken als sluit-clip voor verpakkingen. De clip herinnert u ook weer even aan de gezellige avond in het restaurant. Een beter visitekaartje is er niet.

Statement tegen voedselverspilling

De Foodiebag is er voor de bewuste horecaondernemer die voedselverspilling wil tegen gaan, zich wil onderscheiden en zijn gasten graag iets extra’s wil aanbieden. Het is een stijlvol en gastvrij ‘statement’ dat er prachtig uitziet.
Met de intentieverklaring op www.verdraaidgoed.nl kunnen ondernemers aangeven dat ze Foodiebags willen afnemen zodra deze op de markt komen. De makers bij VerdraaidGoed starten de productie zodra er voor minstens 15.000 Foodiebags intentieverklaringen zijn.