< Inspirerend bezoek aan De Verspillingsfabriek
16.05.2018 16:15 Leeftijd: 11 days

Het recept van ...

Een breder internationaal netwerk opbouwen rond het thema voedsel in FoodValley. Dat wil Mirjam van ’t Veld, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei. Welk recept heeft zij voor onze regio?


‘Voeding en bewegen zijn de bouwstenen van onze zorg. We leveren patiënten voeding op maat door onderzoek met Wageningen University te doen en met vele partners innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Daarmee kunnen we gezondheidswinst behalen.’

Wat is volgens u het eerste dat we met elkaar moeten oppakken, wanneer we de ambities uit de regionale voedselvisie een stap verder willen brengen? 

‘We zijn nu koploper in voedingszorg. Het is het tijd de ervaringen van ons voedingsziekenhuis te delen in de transmurale zorg, dus met thuiszorg, huisartsen, enzovoorts. Maar ook samenwerking met gemeenten is essentieel. Recent zijn we hiermee al gestart tijdens ons succesvolle Seminar Goede Voeding in de Zorg – The Next Step.’

Waar gaan we naartoe met het thema voedsel in FoodValley?

‘Mijn stip op de horizon is dat we een breder internationaal netwerk opbouwen rond het thema voedsel in FoodValley. We moeten werk maken van onze opgebouwde ervaringen en kennis, zowel nationaal en internationaal. En ik vind dat het thema voedsel nog meer zichtbaar mag worden in het dagelijks leven in FoodValley. We zijn een gezonde regio die weet wat ze eet. Dus als we de handen ineen slaan kunnen we veel meer inzetten op preventie om zo ziekte te voorkomen of gezondheidswinst te behalen.’

Wat is het meest bijzondere gerecht dat u ooit at of maakte?


‘Twee gerechten komen als eerste wat bij mij op: gadogado (Indonisch groentegerecht) en sushi (Japans gerecht met rijst, zeewier en verse vis). Daarbij een heerlijk kopje groene thee. Eenvoudig, lekker en gezond.’