Regionale Voedselvisie FoodValley regio

wethouder Eppie Fokkema ondertekent, onder toeziend oog van andere wethouders van FoodValley gemeenten, de nieuwe Voedselvisie
wethouder Eppie Fokkema ondertekent, onder toeziend oog van andere wethouders van FoodValley gemeenten, de nieuwe Voedselvisie

Zeven ambities in de FoodValley regio voor 2025

In de FoodValley regio hebben ondernemers, kennisinstellingen, particulieren en overheden de afgelopen jaren samengewerkt aan een nieuwe regionale Voedselvisie (u leest hier de samenvatting). Een visie met zeven ambities op het gebied van een duurzame, toekomstbestendige voedselvoorziening. Op donderdag 3 december 2015 hebben meer dan 80 organisaties en particulieren deze Voedselvisie officieel ondertekend tijdens het voedselfeest ‘Proef de ambitie’ in Veenendaal.

Ambitieuze voedselvisie

De regionale Voedselvisie is het resultaat van een mooie samenwerking tussen partijen uit de regio. De Voedselvisie brengt samenhang in bestaande initiatieven, beleid en energie rond voedsel in FoodValley en geeft richting aan nieuwe projecten. De visie bevat zeven ambities voor 2025 rond duurzaamheid, het sluiten van kringlopen, eiwittransitie, verminderen van verspilling, een reële prijs voor producten, bewust en gezond eten en een wereldwijde bekendheid.

Vervolgtraject

Met het tekenen van de Voedselvisie is tevens een start gemaakt met het vervolgproces. Marlies Knol van de Gemeente Barneveld treedt op als kwartiermaker om de uitvoering van de visie met partners vorm te geven. Voor meer informatie over de uitvoering van de Voedselvisie kunt u contact met haar opnemen via m.knol@barneveld.nl.

Ook indien u niet in de gelegenheid was om de visie te ondertekenen maar dit alsnog wilt doen, kunt u contact met haar opnemen en uw intentie om te tekenen aangeven.