Zoekvenster

Agenda Voedsel bijeenkomsten FoodValley

Heeft u ook een bijeenkomst die u graag in deze agenda ziet staan? Neem dan contact op met Marieke Peterson.

28 maart | inspiratiebijeenkomst Boeren in de korte keten | Wekerom

Ondernemers vertellen over hun eerste stappen in de korte keten en gaan in gesprek over onderscheidenheid en authenticiteit. De gemeente Ede organiseert deze bijeenkomst. Ook voor geïnteresseerden in de gemeenten Veenendaal, Renswoude, Nijkerk, Scherpenzeel, Barneveld, Wageningen, Rhenen (de regio FoodValley). Een korte keten stopt immers niet bij de gemeentegrens.
Kijk voor informatie op www.ede.nl/korteketen

19 en 22 maart | Scholingen voedingszorg voor zorgprofessionals

De Alliantie Voeding in de Zorg organiseert en ondersteunt congressen en scholingen. Kennis delen is nodig voor meer effectieve aandacht voor voeding in de zorg. In maart is er een scholingsaanbod op maat speciaal voor zorgprofessionals. Met aandacht voor: ouderen en voeding, dieetaanpassingen bij buikklachten, de eetprikkel en wetenschappelijk onderzoek.
Kijk hier voor meer informatie.

25 april | Excursie naar THREE-SIXTY in de Verspillingsfabriek | Veghel

Ondernemers, studenten en startups innoveren samen in de Verspillingsfabriek en in broedplaats THREE-SIXTY. Ga mee kijken wat FoodValley kan leren van innovaties in de circulaire economie in Noordoost-Brabant. Directeur Bob Hutten vertelt en leidt rond. Daarna is er ruimte om met elkaar door te praten. De organisatie is in handen van het programma voedsel van de Regio Foodvalley en het Gelders Kennisnetwerk Voedsel.
Lees hier meer over de evenementenlocatie THREE-SIXTY. Of meld u direct aan!

22 mei | Congres Samen innoveren voor een vitaler Nederland | Utrecht

Voeding en innovatie staan centraal op deze dag van Diagnose Voeding & Gezondheid. Met inbreng van visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers zoals prinses Laurentien (Oprichter Missing Chapter Foundation), Paul Blokhuis (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Wiebe Draijer (voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland), Victor Everhardt (wethouder Gemeente Utrecht), Roelof Konterman (vicevoorzitter Raad van Bestuur Achmea) en Hein Schumacher (CEO Royal FrieslandCampina NV).
Interessant voor bestuurders, zorg- en foodprofessionals, ondernemers, beleidsmakers, consumentenorganisaties en investeerders in voeding en gezondheid.
Kijk hier voor meer informatie.

28 - 31 mei | 4e European Agroforestry Conference | Nijmegen

Het wereldvoedselvraagstuk staat centraal tijdens dit congres in Nijmegen, Europa’s Groene hoofdstuk 2018. Wetenschappers uit binnen- en buitenland reiken oplossingen en denkrichtingen voor innovatie aan vanuit onderzoek. Er zijn lezingen, workshops en excursies.
Kijk hier voor meer informatie.

22 & 23 juni Symposium food for the future |Wageningen

Elke dag heeft een eigen thema tijdens dit symposium van Wageningen Universiteit in Orion. De eerste dag is dat voedselproductie en de tweede dag is dat voedselverwerking en consumptie. Beide dagen staan in het teken van de toekomst. Bezoekers zien lezingen en demonstraties. In parallelle sessies is er aandacht voor voeding en sport, voeding en kinderen en wat wel en niet te eten.
Kijk hier voor meer informatie.