Zoekvenster

Agenda Voedsel bijeenkomsten FoodValley

Heeft u ook een bijeenkomst die u graag in deze agenda ziet staan? Neem dan contact op met Marieke Peterson.

22 mei | Congres Samen innoveren voor een vitaler Nederland | Utrecht

Voeding en innovatie staan centraal op deze dag van Diagnose Voeding & Gezondheid. Met inbreng van visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers zoals prinses Laurentien (Oprichter Missing Chapter Foundation), Paul Blokhuis (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Wiebe Draijer (voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland), Victor Everhardt (wethouder Gemeente Utrecht), Roelof Konterman (vicevoorzitter Raad van Bestuur Achmea) en Hein Schumacher (CEO Royal FrieslandCampina NV).
Interessant voor bestuurders, zorg- en foodprofessionals, ondernemers, beleidsmakers, consumentenorganisaties en investeerders in voeding en gezondheid.
Kijk hier voor meer informatie.

28 - 31 mei | 4e European Agroforestry Conference | Nijmegen

Het wereldvoedselvraagstuk staat centraal tijdens dit congres in Nijmegen, Europa’s Groene hoofdstuk 2018. Wetenschappers uit binnen- en buitenland reiken oplossingen en denkrichtingen voor innovatie aan vanuit onderzoek. Er zijn lezingen, workshops en excursies.
Kijk hier voor meer informatie.

30 mei | A healthy society | Health Food & Technology Event | Zeist

Voeding, gedrag en leefstijl spelen een steeds belangrijkere rol bij gezondheid. Welke rol kunnen gemeenten en zorginstellingen hierin pakken en wat is de impact van technologie? Dat komt u te weten tijdens het Health Food & Technology event.
Kijk hier voor meer informatie.

6 juni | Food Valley Breakfast Session: Food & Proteins, insects in food | Wageningen

Food Valley NL organiseert deze sessie voor industry professionals. Nieuwe inzichten over toepassingen van eiwit in food staan centraal. Arnold van Huis en Marieke Peterson vertellen hierover. Natuurlijk is er volop gelegenheid om uw netwerk uit te breiden. Kijk hier voor informatie en aanmelding.

13 juni | Plantenveredeling: successen uit het verleden, voedsel voor de toekomst | Wageningen

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan organiseert Wageningen University & Research samen met KeyGene een middag vol masterclasses, bezoek aan kassen en debat. Tijdens dit event brengt u uw kennis over ‘veredelen op smaak’ en ‘veredelen met deep learning’ razendsnel op peil. In de onderzoekkassen maakt u kennis met Virtual Reality breeding, CRISPR Cas toepassing en bananenveredeling.
Kijk hier voor informatie en aanmelding.

22 & 23 juni Symposium food for the future |Wageningen

Elke dag heeft een eigen thema tijdens dit symposium van Wageningen Universiteit in Orion. De eerste dag is dat voedselproductie en de tweede dag is dat voedselverwerking en consumptie. Beide dagen staan in het teken van de toekomst. Bezoekers zien lezingen en demonstraties. In parallelle sessies is er aandacht voor voeding en sport, voeding en kinderen en wat wel en niet te eten.
Kijk hier voor meer informatie.

28 juni | Trendcollege insecten kweken | Insect Center en WUR | Wageningen

Van 16.00 tot 20.00 uur leert u van expert hoe insecten kweken voor consumptie in zijn werk gaat. In de volgende Foodheadlines leest u meer informatie over dit bijzondere trendcollege.