Agenda Voedsel bijeenkomsten FoodValley

Heeft u ook een bijeenkomst die u graag in deze agenda ziet staan? Neem dan contact op met Marieke Peterson.

17 & 18 januari 2018 | Biobeurs IJsselhallen Zwolle

De Biobeurs is de belangrijkste nationale vakbeurs voor wie zaken doet op de biologische markt. Trends, innovaties, culinaire masterclasses en kennis over omschakelen, alles komt aan bod. Net buiten de FoodValley, maar daarom niet minder interessant!

Kijk hier voor meer informatie.

29 januari 2018 | Aan de slag met een duurzaam menu en tegen voedselverspilling in de horeca en supermarkten

De lokale horeca en supermarkten krijgen en geven goede voorbeelden en concrete handvaten om aan de slag te gaan met de voedselvoorziening van de toekomst. Denk aan het tegengaan van voedselverspilling en het menu van de toekomst. Samen op zoek naar slimme verduurzaming strategieën op het bord en in het schap.

Kijk hier voor meer informatie.

eind januari 2018 | Lokale groenten in de FoodValley?!

Regionaal voedsel staat in de belangstelling: steeds meer consumenten vinden het belangrijk dat eten dichtbij wordt geproduceerd. Het is duurzamer én geeft een eerlijke prijs voor de boer. In onze regio liggen voor groenten nog kansen: de vraag is groter dan het aanbod, en het aanbod is soms onvoldoende afgestemd op de vraag. Tijdens deze bijeenkomst bekijken we met elkaar hoe we de lokale productie, levering en afzet van groenten kunnen versterken. En hoe we kunnen samenwerken om de lokale groente keten te verbeteren. Hoe kunnen we vraag en aanbod beter op elkaar af stemmen?

Houd de foodagenda in de gaten voor de exacte datum!

februari/maart | Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven verder versterken

Nieuwsgierig welke samenwerking er al is en welke kansen dat biedt? Houd de agenda in de gaten!

maart | landelijke maand van de voedselverspilling

Interessant voor: regiopartners die met het tegengaan van voedselverspilling aan de slag willen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd in Veghel bij de Verspillingsfabriek. Wanneer u ideeën heeft hoe we in de FoodValley hierbij kunnen aanhaken, laat het weten!