Zoekvenster

Regionale Voedselvisie FoodValley

wethouder Eppie Fokkema ondertekent, onder toeziend oog van andere wethouders van FoodValley gemeenten, de nieuwe Voedselvisie
wethouder Eppie Fokkema ondertekent, onder toeziend oog van andere wethouders van FoodValley gemeenten, de nieuwe Voedselvisie

Zeven ambities in de FoodValley regio voor 2025

In de FoodValley regio hebben ondernemers, kennisinstellingen, particulieren en overheden de afgelopen jaren samengewerkt aan een nieuwe regionale Voedselvisie. Een visie met zeven ambities op het gebied van een duurzame, toekomstbestendige voedselvoorziening. Op donderdag 3 december 2015 hebben meer dan 80 organisaties en particulieren deze Voedselvisie officieel ondertekend tijdens het voedselfeest ‘Proef de ambitie’ in Veenendaal.

Ambitieuze voedselvisie

De regionale Voedselvisie is het resultaat van een mooie samenwerking tussen partijen uit de regio. De Voedselvisie brengt samenhang in bestaande initiatieven, beleid en energie rond voedsel in FoodValley en geeft richting aan nieuwe projecten. De visie bevat zeven ambities voor 2025 rond duurzaamheid, het sluiten van kringlopen, eiwittransitie, verminderen van verspilling, een reële prijs voor producten, bewust en gezond eten en een wereldwijde bekendheid.

En nu aan de slag!

Een visie is mooi, en nu aan de slag! Met een regionaal programma voedsel werken we aan de ambities uit de voedselvisie. We focussen op de thema's eiwittransitie, voedselverspilling en lokaal voedsel. Heeft u ook ambities op deze thema's in de FoodValley? We komen graag met u in gesprek! Tevens organiseren we een aantal sessies waarbij we gezamenlijke kansen onderzoeken en acties uitwerken. Houdt u vooral de agenda (link naar agenda) in de gaten. Graag bepalen we samen met u de exacte richting en koers.

Voor contact of meer informatie kunt u contact met Marieke Peterson, regionaal programmamanager voedsel.