Wonen

Wie wil er niet wonen in de FoodValley regio!? Een regio die het allemaal heeft en waar het allemaal gebeurt. Van profwielerklassieker Dutch Food Valley Classic tot de bevrijdingsfestivals in Wageningen en op de Ginkelse Hei.

Een relatief jonge bevolking woont er in een prachtige omgeving. De regio heeft een rijke historie, aantrekkelijke natuur en landschappen en een comfortabele woon- en leefomgeving. Gecombineerd met uitstekende voorzieningen en ongekende recreatiemogelijkheden. Van de Utrechtse Heuvelrug tot Nationaal Park De Hoge Veluwe met Kröller-Müller Museum. Een heus klimbos en niet te vergeten: Winkelstad Veenendaal. Werk is er voldoende en er is een uitgebreid netwerk van scholen.

Woonbehoeften van kenniswerkers in Ede en Wageningen

De gemeenten Ede en Wageningen werken samen met andere gemeenten, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen aan de KennisAs Ede-Wageningen. Het kennisgerelateerde imago kenmerkt de regio. Voor het functioneren van de KennisAs is een goed opgeleide beroepsbevolking van groot belang. De gemeenten Ede en Wageningen vinden het daarom belangrijk om te onderzoeken of zij kenniswerkers voldoende bieden als het gaat om wonen. Voor hen die al wonen in Ede of Wageningen gaat het om vragen als: wat zijn de sterke punten? Wat kan beter? En waarom? Voor hen die wonen buiten Ede en Wageningen gaat het om: wat mist er in de steden? Bieden zij niet de juiste woningen of woonmilieus? Of spelen er andere zaken?

Bent u kenniswerker en wilt u meepraten over het wonen in Ede en Wageningen, vult u dan deze vragenlijst in.