Eerste studenten Food Academy Nijkerk ontvangen diploma

Donderdagmiddag 31 maart ontving de eerste lichting van acht studenten van de Food Academy Nijkerk (FAN) hun mbo-diploma. De studenten gingen in februari 2020 vol enthousiasme van start met de twee jaar durende mbo-opleiding ‘Food Operator’ (mbo-niveau 2/3), die hen klaarstoomt voor een carrière als operationeel medewerker in de foodsector. En het enthousiasme blijft: twee van de studenten gaan verder met de vervolgopleiding ‘Food Techniek’ (mbo-niveau 4).

Mijlpaal
Het afstuderen van de eerste klas is een belangrijke mijlpaal voor de FAN, vertelt Manager Gert-Jan Koetsier: “Deze groep was onze eerste lichting. Hier hebben we op voortgebouwd. Ondanks uitdagingen zoals corona, hebben deze studenten het toch maar mooi voor elkaar gekregen! Alle studenten die begonnen zijn, hebben hun diploma gehaald en sommigen gaan zelfs verder studeren. Daar ben ik super trots op!”

De afgelopen twee jaar heeft de vereniging, onder andere bestaande uit lokale bedrijven, al veel mooie resultaten bereikt: “We draaien ook twee andere mbo-klassen food operator, waarvan één net van start is gegaan. Daarnaast hebben we een Pools opleidingstraject en ook verschillende Nederlandse taaltrajecten,” aldus Koetsier.

Food Academy Nijkerk (FAN)
Food Academy Nijkerk is een vereniging van 20 enthousiaste food- en foodgerelateerde bedrijven in Nijkerk en omgeving. Ze ziet het als haar missie om mensen kennis te laten maken met mooie banen in de foodsector. In samenwerking met diverse onderwijspartijen, zoals Aeres MBO, biedt de FAN technische mbo-trajecten aan, toegespitst op de foodsector.