mandje met verse groenten

Gezonder en duurzamer eten in de wijk

Onze alledaagse voedselkeuzes maken we vaak op een onbewuste en automatische manier. Over het algemeen eten we te weinig groente en fruit en nog veel dierlijke eiwitten zoals vlees. Dit wordt mede beïnvloed door de eetomgeving, zoals het aanbod van eten en reclames. Hiermee stimuleert de eetomgeving vooral ongezonde en minder duurzame voedselkeuzes.

Samenwerken in co-creatie
Om het voedingspatroon van inwoners gezond en duurzamer te maken is het belangrijk om alle stakeholders in de wijk te betrekken. Wat is bijvoorbeeld belangrijk voor inwoners? Hoe kunnen ondernemers in de wijk een bijdrage leveren? Waar lopen beleidsmedewerkers tegenaan? De stakeholders delen hun ervaring en wensen vanuit de wijk en onderzoekers leveren hun wetenschappelijke kennis. Doordat iedereen onderdeel is van het proces, werken we gezamenlijk, in co-creatie, aan het realiseren van een gezonde en duurzame eetomgeving.

Doet u mee?
Als onderdeel van de Regio Deal Food Valley zullen wij aan de slag gaan in 10 wijken. In deze infographic (pdf, 376 KB) leest u er meer over. Wilt u meedoen en uw inwoners stimuleren gezonder en duurzamere keuzes te maken? Meld u dan nu via dit formulier aan voor deelname. Aanmelden kan tot 12 april 2021. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met frederique.rongen@wur.nl.