Kennisconferentie Regio Deals 25 t/m 28 januari

Samen voor Krachtige Regio’s

Sterke regio’s dragen bij aan een veerkrachtige samenleving. Dit kabinet maakte daar 950 miljoen euro voor vrij. De Regio Deal Foodvalley is een van de 30 Regio Deals die vanaf 2018 in heel Nederland zijn gestart. Met dit instrument versterken we de brede welvaart voor onze inwoners. Rijk en regio hebben in het totaal samen ruim 2 miljard euro geïnvesteerd en werken nu samen aan de uitvoering van de plannen. De eerste resultaten worden inmiddels zichtbaar en er is al veel geleerd!

Inspiratie en informatie
De opgedane kennis en inzichten uit de Regio Deals worden gedeeld in de meerdaagse online kennisconferentie ‘Samen voor Krachtige Regio’s’ die van 25 t/m 28 januari plaatsvindt. Rijk en regio bieden een reeks webinars, podcasts, mini-colleges en inloopspreekuren met experts. Ze gaan onder meer over de Human Capital Agenda, de Wellbeing Economy, burgerparticipatie en de schoolverlatersaanpak. Op 25 januari van 12.30 - 13.00 uur staat onze bijdrage, de podcast ‘Gezonde voedselkeuzes in een gezonde omgeving’, op het programma.

Op donderdag 28 januari wordt de Kennisconferentie afgesloten met een live-uitzending waarin wederom resultaten en lessons learned uit de Regio Deals centraal staan. Minister Schouten ontvangt dan gasten uit verschillende regio’s en blikt terug op de oogst. Ook daar kunt u online bij zijn en vragen stellen.

Podcast: Gezonde voedselkeuzes in een gezonde omgeving
Op 25 januari kunt u tijdens de lunchpauze van 12.30 - 13.00 uur luisteren naar onze  podcast. Een gezonde omgeving is een voorwaarde voor een gezonde keuze in voedsel. Ongezond voedsel is overal, tegen lage prijzen en in grote porties verkrijgbaar. Veel mensen proberen wel de juiste keus te maken, maar we zien ook een toename van overgewicht. Hoe ontwikkel je nieuwe kennis over aanpassingen in de omgeving die gezond eten stimuleren? Wat is effectief en haalbaar om mensen te helpen blijvend gezonder te eten? In deze podcast hoort u hoe overheden, zorgorganisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen optrekken om de inwoners van de Regio Foodvalley te verleiden om te kiezen voor gezond en duurzaam voedsel.

Meedoen en aanmelden
De conferentie is voor iedereen gratis toegankelijk en voor velen is het wellicht interessant om te horen over andere Regio Deals. Alle informatie over het programma is te vinden op het platform www.krachtvanderegio.nl. Meldt u aan en log in om u vervolgens op te geven voor de events. Wacht niet te lang met de aanmelding, want bij sommige onderdelen is het aantal deelnemers beperkt of is aanmelden verplicht.

Voor de webinars en mini-colleges moet u zich aanmelden. Pas als u ingelogd bent, ziet u bij die events een aanmeldknop. Vlak voor het event ontvang u een mail met daarin de link voor deelname. Bij elk event vindt u twee buttons waarmee u het event in uw Favorieten én in uw agenda kunt zetten.