Podcast nieuwe verdienmodellen: Lekker Lupine!

Hoe verdien je aan de teelt van een onbekend maar kansrijk product? Agrariër André Jurrius begon met de teelt van lupine en ging samenwerken met marketeer Marieke Laméris. Samen zetten ze het boontje op de kaart bij consumenten. Zo boren zij een nieuwe markt aan. In de nieuwste podcast van Nieuwe Verdienmodellen van Boer aan het Roer hoor je hoe ze dat aanpakken.

Lupine is een oer Hollandse boon die in ons dagelijkse menu weer helemaal hip wordt. Lupine werd eeuwen geleden al in ons land geteeld. En dat was niet voor niets; de boon doet het goed op zandgronden, is een goede bodemverbeteraar en zit boordevol nutriënten. Het past daarom heel goed in het voedingspatroon van vandaag in het kader van de eiwittransitie. De teelt is goed te combineren met bestaande productietakken op bijvoorbeeld veehouderijbedrijven.

Community
Met hun concept ‘Lekker Lupine’ hebben André en Marieke een community gecreëerd met onder andere consumenten, telers, chefs en kennisinstellingen. Ze inspireren consumenten met recepten om de boon te verwerken en helpen agrariërs om te starten met de teelt. 

Beluister hier de podcast uit de serie Nieuwe Verdienmodellen over Lekker Lupine.