Praat mee over gezond eten en drinken onderweg

Eten onderweg is vaak lekker en verleidelijk, maar de gezonde optie kiezen, is niet altijd makkelijk. Uit verkennend onderzoek blijkt dat mensen die vaak onderweg eten en drinken graag een gezonder aanbod zouden willen hebben. Om dit voor elkaar te krijgen zijn veel partijen nodig. Daarom worden betrokken partijen uitgenodigd om mee te praten over hoe het voedselaanbod onderweg gezonder te maken. 

Gezonder onderweg
Vanuit Regio Deal Foodvalley onderzoeken wetenschappers van Wageningen University & Research in samenwerking met het Voedingscentrum hoe de eerste stappen gezet kunnen worden naar een gezonder eet-en drinkaanbod onderweg. Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is om factoren in kaart te brengen die invloed hebben op het eet- en drinkaanbod onderweg en gezamenlijk actiepunten te formuleren zodat volgende stappen naar gezonder eten en drinken onderweg gezet kunnen worden. Hiervoor nodigen de onderzoekers vertegenwoordigers van tankstation(formule)s, wegrestaurants, on-the-go winkels, conceptontwikkelaars, leveranciers, producenten, belangenverenigingen, frequente weggebruikers, nationale, provinciale en lokale beleidsmakers, en experts uit om mee te praten.

Praat mee
Interesse om aan te schuiven bij deze gesprekken? 3 en 10 oktober 2023 zijn er twee middagbijeenkomsten, inclusief een gezonde lunch en een vergoeding.

Meld je direct aan

Meer informatie
Wil je meer informatie over het project? Kijk dan op de projectpagina of stuur een mail naar gezondonderweg@wur.nl.