Projectenkaart Regio Foodvalley gelanceerd

Op vrijdag 10 juni 2022 is tijdens de netwerkborrel de projectenkaart van Regio Foodvalley onthuld. De projectenkaart laat in een oogopslag zien welke programma’s, projecten en initiatieven er in Regio Foodvalley zijn. Zo kunnen ondernemers gemakkelijk aansluiten en hun weg vinden naar nieuwe mogelijkheden. De lancering vond plaatst tijdens Regio Foodvalley Days in de Mauritzkazerne in Ede. De kaart is te vinden via www.projectenkaartregiofoodvalley.nl.

Overzicht 
Er gebeurt veel in Regio Foodvalley en het initiatief voor de projectenkaart is dan ook ontstaan vanuit de behoefte van ondernemers. Zij willen een goed en centraal overzicht van alle projecten in Regio Foodvalley. Ook vanuit de Regio Deal Foodvalley en de programma’s Innovatiemonitor en het Living Lab Regio Foodvalley Circulair lag er een vraag voor een platform dat laat zien welke projecten er zijn, waar de verbanden met andere projecten in de regio liggen en hoe de ondernemers kunnen aanhaken. 

Projectinformatie
De projectenkaart geeft een overzicht van alle relevante programma’s, projecten en initiatieven die in de regio beschikbaar zijn voor ondernemers en andere organisaties. Elk project op de kaart geeft een korte omschrijving en een directe doorverwijzing naar de betreffende website en contactpersoon. De ondernemer heeft de mogelijkheid om snel in contact te komen met een project. Als een vraag of project niet op de projectenkaart staat, dan wordt de ondernemer doorverwezen naar de Ondernemersdesk Regio Foodvalley. 

Ook voor bestuurders is de projectenkaart interessant. Zo is in een oogopslag te zien welke projecten er lopen in een bepaalde gemeente of per provincie. Ook kunnen zo vergelijkbare initiatieven gemakkelijker gevonden worden. De projectenkaart is in samenwerking met Regio Deal Foodvalley, Ondernemersdesk, Living Lab Regio Foodvalley Circulair, Innovatiemonitor en programma Economie van Regio Foodvalley ontwikkeld.

Ondernemersdesk
De regionale ondernemersdesk is sinds eind 2021 actief. Ondernemers kunnen hier met bovenlokale vragen terecht. De Ondernemersdesk Regio Foodvalley wil een brug slaan tussen de vragen van ondernemers en lopende programma’s, projecten en initiatieven in de regio. Maud Hulshof, regionaal bestuurder Economie: “In de eerste maanden van de Ondernemersdesk bleek dat er geen goed, centraal overzicht is van alle relevante projecten waar ondernemers gebruik van kunnen maken in de regio. Veel ondernemers kennen Regio Foodvalley wel, maar weten niet precies wat er speelt en bij wie ze moeten zijn voor vragen die ondernemers bezighouden. Met de Projectenkaart Regio Foodvalley hopen wij hier een passende oplossing voor aan te bieden”. 

Bekijk het korte instructiefilmpje om de informatie uit de kaart optimaal te benutten.