Start verdiepende Masterclass Verdienmodellen, Concepten en Korte Ketens

Hoe richt je een verdienmodel in voor voor het agrarisch bedrijf van de toekomst? Welke kansen liggen er in nieuwe concepten en korte ketens? Na het succes van de Masterclass Produceren in de Korte Keten starten we vanaf 12 oktober met een verdiepende serie. De Verdiepende Masterclass Verdienmodellen, concepten en korte ketens bestaat uit 7 bijeenkomsten met een breed toegankelijk ochtendprogramma én een verdiepend middagprogramma exclusief voor agrarisch ondernemers. 

Boeren werken op veel punten al duurzaam. Maar soms zijn er ook nog stappen te zetten: op het gebied van duurzaamheid, beter vermarkten van je product of dienst of slimmer samenwerken in je keten. Om stappen te kunnen zeten is het belangrijk dat we samen met ketenpartners, beleidsmakers, erfbetreders én agrariërs leren hoe je dat kunt doen.

Masterclass
De masterclass in het ochtendprogramma is gratis live of online te volgen door een brede groep geïnteresseerde, zoals erfbetreders, beleidsmakers, agrarisch ondernemers en ketenpartners. Rondom zes thema’s gaan we in totaal in zeven sessies met experts op de inhoud in.

De verdieping, exclusief voor agrarische ondernemers
Wil jij als ondernemer werken aan je onderscheidend verhaal richting partners en klanten, onderbouwd met je eigen bedrijfscijfers? Wil je waardering voor – en verdienen aan de vele stappen die je al hebt gemaakt en gaat maken als bedrijf met je producten en diensten? En draag je bij aan een betere bodem, landschap en biodiversiteit? Dan willen experts en netwerk jou daarbij helpen in deze Verdiepende Masterclass.

Je leert: 

  • Je onderscheidend vermogen onderbouwd met feiten en cijfers om aan te kunnen tonen richting partners en klanten
  • Economische inzichten in jouw bedrijf ten opzichte van collega’s
  • Zowel te verduurzamen als te werken aan een haalbaar, betaalbaar en schaalbaar verdienmodel.

De thema's:

  • Meten is weten: hoe onderscheid je je van het gemiddelde?
  • Marketing: hoe kom je tot meer verkoop, waarde en verdien je investering terug in de markt?
  • Bedrijfseconomisch: maatschappelijke en financiële meerkosten vs. meeropbrengsten
  • Samenwerkingsvormen: type ketens en concepten (o.a. gesloten ketens)
  • Voedselveiligheid en gezondheidsclaims
  • Meervoudige waarde creatie vanuit het gebied (o.a. ecosysteemdiensten)
  • Slotbijeenkomst (presenteren van de oogst)

Aanmelden
Het ochtendprogramma is breed toegankelijk. Er is plek voor maximaal 15 agrarisch ondernemers in het middagprogramma. Je kunt je hier aanmelden