980 fietsers doen mee met Nationale Fietsmaand in Regio Foodvalley

Gratis fietscheck door fietsmonteurs een succes

De hele maand mei is het Nationale Fietsmaand. Regio Foodvalley organiseert deze maand samen met fietsplatform Love to Ride. De actiemaand heeft als doel zoveel mogelijk mensen te stimuleren de fiets te pakken naar en van het werk en voor korte ritjes. Fietsers kunnen zich aanmelden op het platform Love to Ride en hun fietsritten registreren. Met elke fietsrit die wordt geregistreerd maken deelnemers kans op leuke prijzen. Maar liefst 980 fietsers doen al mee! Meedoen kan nog de hele maand.

Op weg met een goede fiets

Natuurlijk is een goede fiets van belang. Ook daar werd aan gedacht. In het kader van de sportieve fietsmaand mei stonden er op dinsdag 14 mei op diverse plekken in de regio mobiele fietsmonteurs waar je gratis je fiets kon laten controleren. De monteur gaf advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar kon worden gemaakt voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Kleine reparaties werden direct uitgevoerd. De fietsmonteurs stonden bij de Wageningen Universiteit, Technova College in Ede, het centrum van Scherpenzeel en bedrijventerrein de Briellaerd in Barneveld.

Verschillende motivaties en uitdagingen

Veel mensen passeerden deze dag op verschillende locaties de fietsmonteur en maakten meteen een praatje met het promoteam ter plaatse. “Ik fiets altijd als de zon schijnt”, gaf een deelnemer aan. En dat kwam goed uit, want de zon scheen volop! “Zo heb ik meteen mijn beweging gehad”, zei een ander. “⁠Ik fiets elektrisch omdat ik zo geen last meer heb van forse wind tegen” Zo heeft ieder zijn eigen motivatie en uitdagingen om op de fiets te stappen en het vol te houden.

Slim op weg: ook na de Nationale fietsmaand mei

Regio Foodvalley ziet graag zoveel mogelijk medewerkers van organisaties op de fiets. Ook na deze Fietsmaand. Daarom kunnen alle bedrijven in de regio kosteloos deelnemen aan Love to Ride. Dus wil je op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie? Meld je dan aan op het platform van Love to Ride. Hét fietsprogramma voor werkend Nederland. In de loop van het jaar volgen nog diverse actieweken om fietsen te stimuleren.

Verder praten over duurzame mobiliteit?

Het project 'Slim op weg' zet zich in voor een goede bereikbaarheid in Regio Foodvalley. Wil je meer informatie, eens sparren over duurzame mobiliteit of goede voorbeelden met ons en andere organisaties delen? Neem dan contact op met mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.