Fietspromotie Regio Foodvalley met gratis fietscheck: 850 fietsers de winter door

In het kader van het de fietsmaand het Bikkelseizoen in Regio Foodvalley, stond op 7 december op verschillende plekken een fietsmonteur waar fietsers gratis hun fiets konden laten controleren. De fietsmonteurs waren aanwezig in Barneveld (bedrijventerrein de Briellaerd) en Business Science Park Wageningen. De monteur gaf advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Veel fietsers op weg naar hun werk of school maakten gebruik van deze gratis fietscheck.

Zichtbaar en verlicht op de fiets
“In deze periode is het grootste probleem de verlichting”, zo geeft fietsenmaker Raymond aan. “Als je niet gezien word, vergroot dat de kans op dat je aangereden wordt. Dus heel erg belangrijk dat dat in orde is. Vaak is het zelfs maar een kwestie van de batterijen vervangen, zo gepiept dus!” Mobiliteitsmakelaar van Regio Foodvalley Pieter Keeris onderstreept het belang van een veilige fiets. “Ook een goed profiel van de fietsbanden zijn belangrijk. Op de fiets ben je een stuk gevoeliger voor de gladheid wanneer het een paar graden vriest. Met een goed profiel heb je meer grip.”

850 fietsers vitaal de winter door
Tijdens verschillende actieweken in het jaar zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen met de fietsritten die worden genoteerd. Van 1 tot 25 december is het Bikkelseizoen. Het nodigt misschien niet uit in de kou . Toch doen bijna 850 fietsers mee en fietsen met Regio Foodvalley en Love to Ride de winter door.

Twee van deze fietsers zijn verantwoordelijk wethouders van Gemeente Barneveld en Gemeente Wageningen. Mijntje Pluimers-Foeken (Barneveld) en Erik-Jan Bijleveld (Wageningen) stapten op de fiets en maakten ook een stop om alle fietsers een hart onder de riem te steken tijdens het Bikkelseizoen. “De fiets is een duurzame en gezonde keuze. Daarom steunen we ook als gemeenten deze fietscampagne van harte”, aldus wethouder Pluimers-Foeken.

Fietsend de winter door
Duurzaam en gezond reizen, iets dat Regio Foodvalley graag stimuleert. Dat doet de regio door middel van het fietsstimuleringsprogramma Love to Ride. Het hele jaar door kunnen mensen hun ritten noteren op het digitale platform en zo ervaringen en plezier met elkaar delen. Iedereen kan meedoen aan het Bikkelseizoen via het digitale platform van Love to Ride. Ook daarna kun je het hele jaar door meefietsen en je fietsritten noteren. Aanmelden kan op Love to Ride: https://www.lovetoRide.net/foodvalley.

In de media
Ook vanuit de media werd er aandacht besteed aan de fietspromotie.
Omroep Gelderland (radio) start item op 17.40min: https://www.gld.nl/radio/aflevering/goedemorgen-gelderland/217093

Omroep Gelderland (televisie) start item 3.39min: https://www.gld.nl/tv/aflevering/gld-nieuws/242834