Fietsvragen aan Arjen Droog, CEO van Regio Foodvalley

Hoe vaak fietst u zelf?

Zoveel mogelijk! Van mijn huis naar kantoor is het een mooie groene route, dus dat is erg fijn. Eigenlijk ben ik met de auto vrijwel net zo snel en aangezien je in deze regio ook nog weleens achter een tractor terecht kan komen, is de keuze snel gemaakt. 

Wat gebeurt er in Regio Foodvalley om fietsen aantrekkelijker te maken?

Veel verschillende dingen! Zo moedigen we fietsen en OV aan door bijvoorbeeld bij station Ede-Wageningen de fietsenstalling dichtbij te plaatsen, daarachter de OV-mogelijkheden en pas verderop de garage voor auto's.
Daar is ook gelijk de kruising van de twee snelfietspaden (Ede-Wageningen en Arnhem-Amersfoort) die aangelegd zijn en veelvuldig gebruikt worden. Daarnaast proberen we een gedeelte van de regio autoluw te maken, door nieuwe fietspaden aan te leggen en autogebruikers te ontmoedigen.

Quizvraag: hoeveel kilometer fietspad heeft Nederland?

Arjen: Ojee, verschrikkelijk veel! 30.000km?
Love to Ride: 20.000km?
Fietsmonteur: 12.000km?

Het juiste antwoord volgens De Fietsersbond: bijna 35.000 km! Dus nét geen rondje om de wereld (40.000km).

Wat zijn uw tips voor fietsers in de regio?

Gebruik OV en deelfietsen! Voor werkgevers is dit direct ook de tip om OV en fietskilometers te vergoeden en de auto niet. Zo stimuleer je fietsen nóg meer. Voor de handigheid zouden er wel wat meer deelfietsen in de regio mogen komen.
Nog een bonustip: gebruik de routeplanner van De Fietsersbond! Leuke routes en erg accuraat. Al weet ik zelf soms nog wel de allerbeste routes, haha.