Prijswinnaars Fiets naar je werk week bekend

Organisaties BOOT, Gemeente Rhenen en CROW Ede winnen prijzen.

De Fiets naar je werk week zit er op!
Wat hebben we veel ritten, enthousiasme voorbij zien komen. 750 fietsers deden mee in Regio Foodvalley. Samen registreerden zij vorige week 770 ritten en 9625 kilometer aan woon-werk verkeer.

Alle prijswinnaars hebben vanuit Love to ride inmiddels persoonlijk bericht gekregen. 13 enthousiaste fietsers werden verrast met een giftcard van Ouwehands Dierenpark, een Diner cadeau of een Sports Gift Card. Wij feliciteren alle winnaars met hun prijs.

Ook de winnende organisaties hebben een heerlijke fruitkist ontvangen uit handen van mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris of beleidsmedewerker duurzame mobiliteit Marc Hanekamp. De Fruitkist werd mogelijk gemaakt door Fruitkist.nl.

Van harte gefeliciteerd BOOT, Gemeente Rhenen en Crow.

Interview CROW Ede

Tijdens de uitreiking van de fruitkist spraken we met Hilde ten Have, HR adviseur en Nyanda van Dijk, communicatieadviseur bij CROW Ede.

Nyanda: je hebt erg veel km’s gemaakt tijdens de Fiets naar je werk week, ga je zelf vaak op de fiets naar het werk?
Dat klopt, inderdaad! Sinds 4 september dit jaar werk ik bij CROW Ede. Sindsdien fiets ik elke dag naar kantoor. Het is 20 kilometer enkele reis, wat goed te doen is op mijn nieuwe, elektrische fiets. Een deel van de Gazelle is vergoed vanuit het fietsplan van CROW, dus dat maakte de keuze om te gaan fietsen een stuk makkelijker. Soms ga ik via de brug in Rhenen, soms met het pontje in Zetten. Onderweg zie ik prachtige vergezichten, waar ik echt van geniet. Ik kan het iedereen aanraden om zo naar het werk te gaan.

Hilde: Waarom gaat een groot deel van jullie bedrijf op de fiets?
Een deel van onze medewerkers fietst al trouw naar kantoor. Nadat we via een collega hoorden van de dat Regio Foodvalley actief inzet op het vergroten van duurzame mobiliteit bij werkgevers dat jullie diverse acties hiervoor inzetten, heb ik mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris benaderd. Hij bracht me meteen van een aantal zaken op de hoogte waaronder de Fiets naar je werk week en het platform Love to Ride. Een leuke actie om nog meer aandacht voor het fietsen te genereren.

Wat vinden jullie van de Fiets naar je werk week en de inzet op duurzame mobiliteit van Regio Foodvalley?
Dit was de eerste keer dat wij meededen en dat beviel goed. Met de handige app en website was het makkelijk en leuk om hier als organisatie breed mee aan de slag te gaan. Naast alle communicatiemiddelen vanuit Regio Foodvalley hebben wij er intern ook een leuke wedstrijd van gemaakt en (fiets) goodies uitgedeeld. Naast deze actie horen wij ook graag meer over jullie infographic en willen wij binnenkort de gratis Mobiliteitsscan invullen.

Interview BOOT

Ook spraken we met projectleider Sietse de Jager van winnaar BOOT uit Veenendaal.

Ga je zelf vaak op de fiets naar het werk? 
Ja, de fiets is eigenlijk mijn auto. Ik ga zo’n 3 tot 5x per week met de fiets. Ik moet ongeveer 21 kilometer fietsen en doe dat met de speedpedelec. Ik fiets om mijn hoofd leeg te maken, te ontspannen en het is gezond. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Daarnaast gaat mijn zoon op zijn fiets naar school (25km) en dat stimuleert mij ook om te fietsen.

Waarom gaat een groot deel van jullie bedrijf op de fiets?
Het wordt gestimuleerd om op de fiets te gaan, bijvoorbeeld via intranet. Ook woont een groot deel van de collega’s dichtbij. Daarnaast past fietsen binnen onze strategie/filosofie en hebben we een duurzaam mobiliteitsbeleid. Ook promoten we duurzaamheid in onze projecten.

Wat vinden jullie van Love to Ride en de themaweken (zoals vorige week)?
De app van Love to Ride werkt goed. Het is leuk om het op deze manier bij te houden. De app stimuleert om vaker op de fiets te gaan.

Foto: bovenaan CROW, linksonder Gemeente Rhenen, rechtsonder BOOT.