Startschot Fietsvalley in Veenendaal

Fietsende medewerkers zijn gelukkiger, vitaler en dragen bij aan een beter klimaat. Daarom ondersteunen wij werkgevers met de regionale fietscampagne: Fietsvalley. Gemeente Veenendaal, Winkelstad en Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) omarmen de fietscampagne en trapten de campagne op vrijdag 18 juni in stijl af. Wethouder Engbert Stroobosscher gaf het startsein; samen met bestuursleden van de bedrijventerreinen en BOV en de binnenstadmanager bracht hij een aantal informatiepakketten bij ondernemers langs. Op de fiets, uiteraard.

Gezonder en minder files

“Als je als werknemer twee keer in de week de auto laat staan en op je fiets naar het werk gaat, dan spaar je per jaar al gauw €400,- aan autokosten uit,” zo begint Stroobosscher de voordelen op te sommen. “Je wordt fitter en dat scheelt in het ziekteverzuim. En natuurlijk worden dan de files in de spits kleiner en wordt er aanzienlijk minder CO₂ uitgestoten.”

Gratis ‘Love to Ride’-app

Toch kunnen velen een zetje in de goede richting wel gebruiken. “De regionale fietscampagne is verbonden aan de Love to Ride-app. Regio Foodvalley betaalt de kosten hiervoor, zodat deelnemers de app tot volgend jaar juni gratis kunnen gebruiken. Daar zitten leuke fietsuitdagingen in waarmee deelnemers prijzen kunnen winnen. Werkgevers worden ondersteund met promotiemateriaal, acties en op maat gesneden advies over bijvoorbeeld de fiscale regelingen,” vertelt mobiliteitsmakelaar van de regio. Deelnemers melden zich aan op lovetoride.net/fietsvalley, downloaden vervolgens de app en houden al hun fietsritten eenvoudig bij. Ze kunnen ook het bedrijfsaccount maken en elkaar dan onderling uitdagen om meer te gaan fietsen.

Twee keer per week op de fiets

De doelstelling van twee dagen per week is bewust gekozen, zo licht De Jong toe: ‘Ook voor de ongeoefende fietser is het goed te doen om twee keer per week de fiets te pakken. Zeker in Veenendaal met het uitstekende netwerk aan fietspaden. En als je er eenmaal aan gewend bent, dan merk je dat je fitter wordt, vaak een paar kilo afvalt en met een fris hoofd op je werk of thuis komt.”

Gratis ondersteuning

De aftrap van de campagne vond plaats bij de Vallei Auto Groep, die convenantpartner is van Regio Foodvalley Mobiliteit. Zo bieden ze onder andere met ‘Lease a bike’ een aantrekkelijke mogelijkheid fietsen te leasen. Heb je vragen over fiscale regelingen om het fietsen voor werknemers te stimuleren? Of eens sparren over de kansen en uitdagingen voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met één van onze mobiliteitsmakelaars. De ondersteuning van onze mobiliteitsmakelaars is kosteloos: we helpen ondernemers graag met hun fietsplan en leveren ook promotiemateriaal voor Fietsvalley.

Foto: Jan-Fotografie