Veenendaal is ‘beste fietsstad van 2020!

Gemeente Veenendaal heeft gewonnen! In 2000 was Veenendaal de eerste ‘fietsstad van Nederland’. Twintig jaar later is het ons gelukt om wederom de titel binnen te slepen. Op vrijdag 28 februari, tijdens het Landelijk fietscongres in Utrecht ontving de Veenendaalse delegatie de prijs ‘beste fietsstad 2020 van Nederland’

Campagne

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de beste fietsstad van het land te worden. Met een groots opgezette campagne ging Veenendaal de strijd aan. De opening van het zangfietspad was de aftrap van een mooi jaar vol fietsplezier. Onder anderen fietslessen voor nieuwkomers, het verkeersexamen, langer fietsplezier voor senioren, experiment Snuffelfiets en een verkeersveiligheidsdag stonden op het programma. En daarnaast werkten we aan de weg. Er werden onder andere vrijliggende fietspaden aangelegd, we breidden de fietsparkeermogelijkheden bij de stations uit, we legden rotondes en bikscouts aan en we strooiden tijdens de vorst. En natuurlijk gaan we door, ook nu we de prijs hebben binnengesleept. We gaan nieuwe fietsstraten aanleggen, verkeerslichten aanpassen aan fietsgedrag, extra stallingsruimte creëren bij bushaltes én ouders bewegen hun kinderen nóg meer met de fiets naar school te brengen. Want fietsen is hip in Veenendaal!

Enthousiast

Wethouder Engbert Stroobosscher is heel blij met de gewonnen prijs. “In 2019 heeft een team van ambtenaren Veenendaal als fietsstad stevig op de kaart gezet. Na twintig jaar geleden de beste fietsstad van het land te zijn geweest, hebben we de titel gewoon opnieuw gewonnen. Een prachtig resultaat! De afgelopen jaren hebben we enorm geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, om fietsen in Veenendaal zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken. We zorgen er op die manier voor dat inwoners de fiets willen pakken, zodat ze in beweging blijven en zich snel, gezond, veilig en duurzaam kunnen verplaatsen. En ook kinderen stimuleren we om op de fiets naar school, activiteiten en vriendjes te gaan. In Veenendaal kan dat veilig en snel. En wij vinden het belangrijk om gevoel aan fietsen mee te geven: de omgeving is hier mooi, wijds, schoon en we hebben prachtige natuur. Dus pak de fiets en geniet!”