Bikkelseizoen - fietsend vitaal de winter door

Slim op weg? Da's zo gefietst!

De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging. Wij willen graag iedereen stimuleren de fiets te blijven pakken. Van 1 tot 25 december organiseert Regio Foodvalley daarom samen met fietsstimuleringsprogramma Love to Ride het Bikkelseizoen. Tijdens deze weken in december dagen we iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken. Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen.
 
Download de communicatie toolkit, moedig je collega's aan en zorg ervoor dat jullie samen de kou trotseren op de fiets.
Ga naar platform Love to ride en meld je aan op het platform Love to Ride.

Programma Bikkelseizoen - donderdag 7 december

Op een aantal plekken in de regio is op donderdag 7 december een fietsmonteur aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. 

Je vindt de fietsmonteur en fietspromotieteams op donderdag 7 december op de volgende locaties:

  • Wageningen, Business Science Park Wageningen (BSPW), van 08.00u tot 17.00u: Agro Business Park 75-83, achter Stichting Nederlands Bakkerij Centrum.
  • Barneveld, bedrijventerrein de Briellaerd, van 08.00u tot 17.00u: aan het begin van de Burgemeester de Labreelaan vlakbij de rotonde (entree bedrijventerrein de Briellaerd).

In dit formulier (pdf, 104 KB) zie je op welke onderdelen de fietsmonteur jouw fiets controleert.

Werken aan vitaliteit
Werkgevers en werknemers gaan tijdens deze weken en door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie. Op deze manier:

  • Besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag
  • Dragen zij bij aan een beter milieu
  • Verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers

Platform Love to Ride

Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen.

Werk maken van fietsstimulering

Wil je als organisatie fietsen van en naar het werk stimuleren, dan biedt Regio Foodvalley Slim op weg hierbij ondersteuning. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Interesse in een intakegesprek? Neem contact op met Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.

Meer informatie

Deelname aan het platform Love to ride en de Bikkelweken is kosteloos.
De prijzen worden mede mogelijk gemaakt door Regio Foodvalley.
Regio Foodvalley Slim op weg werkt samen met Da's zo gefietst! van het ministerie van IenW.