750 fietsers doen mee met Fiets naar je werk in Regio Foodvalley

Afgelopen week was het Fiets naar je werk week in onze regio. Deze actie week had als doel zoveel mogelijk mensen te stimuleren de fiets te pakken naar en van het werk. Fietsers konden zich aanmelden op het platform Love to Ride en hun fietsritten registreren. Met elke woon-werk rit die werd geregistreerd maakten deelnemers kans op leuke prijzen.

Op weg met een goede fiets

Natuurlijk is een goede fiets van belang. Ook daar werd aan gedacht. Tijdens de actieweek stonden er op diverse plekken in de regio mobiele fietsmonteurs waar je gratis je fiets kon laten controleren. De monteur gaf advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar kon worden gemaakt voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Kleine reparaties werden direct uitgevoerd. De fietsmonteurs stonden onder andere bij de Wageningen Universiteit, Technova College in Ede, het centrum van Rhenen en verschillende bedrijventerreinen in Scherpenzeel, Nijkerk en Veenendaal.

Verschillende motivaties en uitdagingen

Veel mensen passeerden tijdens de actieweek de fietsmonteur en maakten meteen een praatje met het promoteam ter plaatsen. “Ik fiets omdat ik dan meteen mijn beweging voor die dag al binnen heb”, gaf een deelnemer aan. “Heerlijk om de dag fris te beginnen”, zei een ander. “Maar ik vind het een uitdaging om dit ook in de winter vol te houden als het nog donker is, wanneer ik vertrek.” Zo heeft ieder zijn eigen motivatie en uitdagingen om op de fiets te stappen en het vol te houden.

Natuurlijk gaf ook directeur Regio Foodvalley Arjen Droog het goede voorbeeld deze week. Hij fietste naar de fietsmonteur in Ede voor een fietscheck. “Ik fiets zoveel mogelijk! Van mijn huis naar kantoor is het een mooie groene route, dus dat is erg fijn. Eigenlijk ben ik met de auto vrijwel net zo snel en aangezien je in deze regio ook nog weleens achter een tractor terecht kan komen, is de keuze snel gemaakt.”

Lees hier (pdf, 2 MB) het artikel dat verscheen in de Scherpenzeelse Krant op 26 september 2023.

Slim op weg: ook na de actie week

Regio Foodvalley ziet graag zoveel mogelijk medewerkers op de fiets. Ook na deze Fiets naar je werk week. Daarom kunnen alle bedrijven in de regio kosteloos deelnemen aan Love to Ride. Dus wil je op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie? Meld je dan aan op het platform van Love to Ride. Hét fietsprogramma voor werkend Nederland. In de loop van het jaar volgen nog diverse actieweken om fietsen te stimuleren.

Verder praten over duurzame mobiliteit?

Het project 'Slim op weg' zet zich in voor een goede bereikbaarheid in Regio Foodvalley. Wil je meer informatie, eens sparren over duurzame mobiliteit of goede voorbeelden met ons en andere organisaties delen? Neem dan contact op met mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.