Helft van de mkb-innovatievouchers toegekend

Om innovatie in de agrifoodsector te stimuleren zijn er in de Regio Deal Foodvalley een aantal fondsen beschikbaar. Naast fondsen voor gedeelde apparaten en faciliteiten zijn er ook vouchers om mkb te helpen hun innovatieve ideeën verder de te brengen. De eerste tien bedrijven hebben inmiddels een mkb-voucher ontvangen. Hiermee is de helft van het beschikbare bedrag toegekend.

Foodvalley NL, uitvoerder van de mkb-innovatieregelingen binnen de Regio Deal Foodvalley, heeft de eerste tien ontvangers van de mkb-vouchers bekend gemaakt. Binnen zes maanden na de aankondiging is de helft van de totale subsidiepot van 1.000.000 euro toegekend. De projecten die subsidie hebben gekregen dragen bij aan de thema’s: eiwittransitie, circulaire agrifood en voeding en gezondheid. De subsidie heeft een cofinancieringsverplichting van maximaal 50% en biedt financiering variërend van 10.000 tot 50.000 euro. Hierdoor wordt het risico voor het mkb aanzienlijk verminderd en kunnen zij hun innovaties effectief opschalen.

De volgende bedrijven hebben subsidie gekregen

(in alfabetische volgorde)

Alver BV

Het gevarieerde productassortiment van Alver, van eiwitrijke pasta tot eiwitpoeders en voedingssupplementen, bevat allemaal Golden Chlorella microalgen en is vrij van additieven. Hun doel is om de dagelijkse maaltijden van klanten te verbeteren met microalgen.

Cano-ela BV

Cano-ela is een innovatief bedrijf dat bedrijven wil helpen schone, gezondere en duurzamere voedingsproducten te produceren en tegelijkertijd het volledige gebruik van koolzaadzaden mogelijk wil maken.

CarbExplore Research BV

CarbExplore Research is expert op het gebied van de ontwikkeling van functionele koolhydraten voor food- en non-foodtoepassingen. Hun eigen enzymplatform zet zetmeel, sacharose en lactose om in textuurgevende ingrediënten met gezondheidsvoordelen.

Magnificent Protein BV

Magnificent Protein maakt zich hard voor baanbrekende ontwikkelingen in eiwitgerelateerde technologieën, en draagt bij aan het bredere thema eiwittransitie. Magnificent Protein bouwt in Emmen de eerste fabriek van Nederland, waar een hoogwaardig eiwitproduct uit veldbonen wordt geproduceerd.

MaGie Creations BV

MaGie Creations heeft als doel om bierbostel fossielvrij te upcyclen. De voedingsreststroom wordt geupcycled tot smakelijke, functionele ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. PowerFlour, ontstaan uit dit proces, kan op verschillende manieren worden ingezet in de voedselproductie.

Pectcof BV

Een innovatief bedrijf dat werkt op het snijvlak van het valoriseren van koffiepulp tot voedselingrediënten. Pectcof belooft nieuwe oplossingen in het thema circulaire agrifood, waarbij gebruik wordt gemaakt van een bioraffinageconcept met groene chemie en state-of-the-art biotechnologie.

Reinvent Protein BV

De innovatieve aanpak van Reinvent Protein omvat het gebruik van hydrolyse en fermentatie om plantaardige eiwitten af te breken tot kleinere, beter verteerbare moleculen.

The Protein Brewery BV

The Protein Brewery richt zich op innovatieve oplossingen in het eiwitdomein. Het bedrijf, opgericht in 2020, heeft als doel de route naar plantaardige voedselingrediënten op basis van fermentatie te ontwikkelen en te commercialiseren.

Time Traveling Milkman (TTM) BV

TTM is een innovatieve startup die bedrijven in staat wil stellen gezondere en duurzamere voedingsproducten te produceren met clean label met hun alternatief voor zuivelcrèmes.

Tyker Technology BV

Tyker is specialist in het automatiseren van werkprocessen met mobiele machines en maakt gebruik van robotica, lokalisatie en besturingstechnologie om de kwaliteit te verbeteren, de arbeidskosten te verlagen en de werktevredenheid te vergroten.

Ook geïnteresseerd in mkb-vouchers?

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de mkb-innovatievouchers kunnen contact opnemen met facilities@foodvalley.nl. Meer details over gedeelde faciliteiten en het vinden van geschikte partners of innovatiefaciliteiten zijn te vinden op de Shared Facility Finderen Foodleap van Foodvalley NL.

Mkb-vouchers zijn onderdeel van: