Horeca

De meeste mensen vinden gezonde en duurzame voeding belangrijk, maar juist bij restaurantbezoek wordt relatief ongezond en niet duurzaam voedsel gekozen. In dit onderzoeksproject zijn dertig restaurants in Regio Foodvalley gevolgd, met de vraag: Wat kunnen horeca-eigenaars doen om hun klanten toch richting gezonde en duurzame keuzes te bewegen? En welke ondersteuning hebben ze daarbij nodig? Bekijk hier de geleerde lessen.

Gezondere en duurzamere menukaart

Lees in dit interview met Bas Batenburg van Restaurant Grebbelounge hoe hij aan de slag is gegaan met het verduurzamen van de menukaart en het stimuleren van gasten om duurzame keuzes te maken.

Lees het interview

Stappenplan duurzamere horeca

Lees in dit stappenplan tips om het menu van je restaurant gezonder en duurzamer te maken.

Bekijk het stappenplan (pdf, 517 KB)

Resultaten co-creatiesessie

Welke stappen zijn nodig voor de transitie naar een gezonder een duurzamer restaurant? Deze vraag stond centraal tijdens co-creatiesessies.

Bekijk de factsheet met resultaten (pdf, 414 KB)