Zorg

In ziekenhuizen en zorginstellingen draait het om gezondheid, juist daar is een gezonde en duurzame voedselkeuze belangrijk voor patiƫnten, cliƫnten, medewerkers en bezoekers. Wat karakteriseert de voedselomgeving in de zorg? En wat is nodig om te veranderen naar een gezonde en duurzame voedselomgeving, aan welke knoppen in het systeem moet gedraaid worden? Bekijk hier de geleerde lessen.

De voedselomgeving in zorginstellingen in kaart gebracht

De voedselomgeving binnen zorginstellingen bestaat uit het aanbod van eten en drinken, de prijs, het beleid en de eetcultuur. In deze PraatPlaat vind je een kaart, ofwel systeemkaart, die factoren illustreert die van invloed zijn op de voedselomgeving in zorginstellingen. Ook vind je hier voorbeelden van concrete acties om een gezonde en duurzame voedselomgeving in zorginstellingen te realiseren.

Bekijk de praatplaat (pdf, 526 KB)

Onderzoek naar de voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen

Hoe ziet de voedselomgeving in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen eruit? Welke onderlinge verschillen zijn er tussen organisaties? Lees over het onderzoek van Joline Wierda in het vakblad FMT Gezondheidszorg.

Lees het artikel