Zorg
In ziekenhuizen en zorginstellingen draait het om gezondheid, juist daar is een gezonde en duurzame voedselkeuze belangrijk voor patiënten, cliënten, medewerkers en bezoekers. Wat karakteriseert de voedselomgeving in de zorg? En wat is nodig om te veranderen naar een gezonde en duurzame voedselomgeving, aan welke knoppen in het systeem moet gedraaid worden? Bekijk hier de geleerde lessen.
Financieel Dagblad: ‘Voeding in de zorg kan ook gezond en lekker zijn’
Goede voeding kan helpen mensen in de zorg gezonder maken, maar ondervoeding blijft een hardnekkig probleem. De aandacht voor gezond eten en drinken in de sector is niettemin sterk toegenomen. ‘Het is eigenlijk absurd dat dat eerder niet zo was.’
De voedselomgeving in zorginstellingen in kaart gebracht
De voedselomgeving binnen zorginstellingen bestaat uit het aanbod van eten en drinken, de prijs, het beleid en de eetcultuur. In deze PraatPlaat vind je een kaart, ofwel systeemkaart, die factoren illustreert die van invloed zijn op de voedselomgeving in zorginstellingen. Ook vind je hier voorbeelden van concrete acties om een gezonde en duurzame voedselomgeving in zorginstellingen te realiseren.