Mkb en onderweg

Mensen die werken, eten ongeveer een derde van hun calori├źn op de werkplek. Maar we weten nog maar weinig van hoe de voedselomgeving op de werkvloer bij midden- en kleinbedrijven (mkb's) eruit ziet. Bovendien zijn er ook veel mensen onderweg voor hun werk. Hoe ziet de eetomgeving bij mkb's eruit en hoe kun je hier invloed op hebben? En hoe zit dat bij stopplaatsen onderweg? Hoe zit dat systeem in elkaar? Bekijk hier de geleerde lessen.

Gezond onderweg

Voor wie langs de snelweg wat wil eten of drinken, is de gezonde keuze meestal niet de meest voor de hand liggende keuze. Om dit te veranderen hebben onderzoekers van Wageningen University & Research en het Voedingscentrum belanghebbende organisaties en bedrijven samengebracht om concrete actiepunten te ontwikkelen die het aanbod langs snelwegen gezonder kunnen maken. De resultaten staan in het rapport Gezond onderweg.

Lees het rapport

Voedselomgeving mkb

Werkende volwassenen eten ongeveer een derde van hun dagelijkse calorie├źn op de werkplek. In Nederland behoort 99% van de bedrijven tot het mkb. Daarom is de voedselomgeving in het mkb in kaart gebracht.

Bekijk de infographic (pdf, 217 KB)