![](/fileadmin/_processed_/e/4/csm_Regio_Deal_foodvalley_eetomgeving_tafel_met_eten_e992b57c3b.jpg)
Eetomgeving
Een gezonde en duurzame eetomgeving nodigt uit om een gezonde en duurzame keuze te maken. Daarom is in de Regio Deal Foodvalley vier jaar lang onderzocht hoe de eetomgeving wijk, onderweg, werk, zorg en horeca gezonder en duurzamer kan worden gemaakt. De geleerde lessen uit deze proeftuin bieden inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het gezonder en duurzamer maken van de eetomgeving.
![](/fileadmin/_processed_/a/d/csm_8_appel_speciaal_foodtruck_7120cf49e0.jpg)
![](/fileadmin/_processed_/1/5/csm_Gezond_eten_kan_alleen_als_de_eetomgeving_verandert_392c3de3ee.png)
Interview
Een gezonde en duurzame voedselomgeving nodigt uit om een gezonde en duurzame keuze te maken. Daarom is in de Regio Deal Foodvalley vier jaar lang onderzocht hoe de eetomgevingen in de wijk, onderweg, op het werk, in de zorg en de horeca gezonder en duurzamer kunnen worden ingericht. Een gesprek met wethouder Bram van der Beek en onderzoeker en gezondheidswetenschapper Maartje Poelman over de ervaringen, dilemma’s en de toekomst.
Inspiratieplaat
Bekijk onderstaande infographic of klik verder naar een van de eetomgevingen wijk, zorg, mkb en onderweg of horeca voor systeemkaarten, stappenplannen, rapporten en andere informatie.
Contact
Frédérique Rongen
T: 0317-487913(Verwijst naar een telefoonnummer)
M: frederique.rongen@wur.nl(Verwijst naar een e-mailadres)
Maartje Poelman
T: 0317-482372(Verwijst naar een telefoonnummer)
M: maartje.poelman@wur.nl(Verwijst naar een e-mailadres)
Marleen Gillebaart
T: 030 -2531244(Verwijst naar een telefoonnummer)
M: M.Gillebaart@uu.nl(Verwijst naar een e-mailadres)