5. Kwetsbare ouderen

Gezonde voeding voor kwetsbare ouderen

Over het project

De doelstelling van dit project binnen Regio Deal Foodvalley is het behoud van fitheid en functionaliteit van kwetsbare ouderen door het effectief combineren van voeding en beweging.

Project 5.1, de PUMP-fit studie, richt zich op de implementatie en opschaling van een leefstijlprogramma met bewezen effectiviteit (ProMuscle). Het programma zal worden onderzocht in diverse praktijksettings in minimaal vier gemeenten. Hierbij doen ouderen onder begeleiding krachttraining en gebruiken ze dagelijks extra eiwitten.

Het tweede project, 5.2, is een studie naar eiwittransitie. Het onderzoek gaat inzicht geven in de wijze waarop en de mate waarin dierlijke eiwitten bij kwetsbare ouderen vervangen kunnen worden door plantaardige eiwitten. Zo komen we tot een veilig compromis tussen duurzame en gezonde voeding voor ouderen. Het antwoord zal voortvloeien uit veldstudies waarin complementaire eiwitbronnen worden gecombineerd in maaltijden of voedingspatronen, ter (gedeeltelijke) vervanging van hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen.

Meer informatie

Contact

Lisette de Groot
E: 0317-481064
M: lisette.degroot@wur.nl