‘Ze zijn jong, gedreven en nu al gestart met hun eerste business’

Jongeren uit Regio Foodvalley starten in The Boardroom hun eerste business

Op dinsdag 9 april was voor het vierde jaar op rij de finale van The Boardroom 2024 bij marketingbureau De Indruk in Ede. Samuel (15 jaar) uit Wageningen won met de pitch van zijn bedrijf ‘Reparatie op Locatie’ een investering van €250,-. Jurylid, wethouder Arnold Versteeg (Ede) was erg onder de indruk van de pitch van Samuel: ‘Je hebt al je eerste klanten geholpen, je hebt je visitekaartjes en flyers gedrukt. Dat maakt dat we geloven dat je hierin verder kan groeien’.  

Sinds 2020 biedt The Boardroom jongeren de mogelijkheid om te werken aan hun droom: ondernemer worden, of in ieder geval ontdekken of het wat voor je is. Een groep van 19 ondernemende jongeren uit Veenendaal, Ede, Barneveld, Elst, Woudenberg, Voorthuizen en Wageningen startten in februari aan dit programma. Zij kregen onder andere training en begeleiding van succesvolle ondernemers en professionals uit de regio. De jongeren kregen tips en tricks van gevestigde ondernemers zoals Brechtje van den Beuken van Bosch Beton en van ondernemers met een scale up, zoals Carmen de Bruin die met Lovíy kunstbloemen op de markt brengt.

Duurzame fashion

Onder leiding van Demi Hogelucht, projectleider The Boardroom, werkten de deelnemers ruim tien weken lang aan hun bedrijfsidee. Veel jongeren richten zich op duurzame fashion, maar er waren jongeren met een meer niche idee. Madelief bedacht accessoires voor de jongen mensen met diabetes: ‘De diabetes stickers en spullen zijn zó grijs, daar wil ik meer kleur in brengen”.  Tijdens finale werd Ruben (15) uit Ede winnaar van de publieksprijs. Ruben maakt foto’s van grote events en liet in zijn pitch een mooi portfolio zien. Ook tijdens de finale van The Boardroom werd hij ingehuurd als fotograaf.

Ondernemerschap leeft

Dit jaar bereikte The Boardroom meer jongeren uit de regio. Oprichter Chudi Uzozie is hier positief over: “We krijgen heel veel positieve reacties van scholen en ouders. Een vader vertelde me dat zijn zoon na elke trainingsavond honderduit sprak over de lessen die hij had geleerd van de ondernemer. Terwijl hij op school niet vooruit te branden is. Ik merk dat we met ons programma veel inspiratie en perspectief geven aan dit type jongeren. We zijn dan ook ontzettend trots en dankbaar dat we The Boardroom in samenwerking met gemeente Ede, Regio Foodvalley en alle betrokken ondernemers en scholen kunnen mogelijk maken. ”.    

Regio Foodvalley en gemeente Ede ondersteunen The Boardroom zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en hen kennis laten maken loopbaanperspectieven in de regio.