Regio Foodvalley strategische agenda

Over ons

Samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers

Regio Foodvalley is een regionale netwerkorganisatie. Samenwerking staat centraal om de topregio op het gebied van agrifood te zijn. En om een duurzame en aantrekkelijke regio voor bedrijven en inwoners te blijven.

De acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen werken samen met twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de regio.

Bestuur

Er zijn twee besturen binnen Regio Foodvalley:

  • Gemeenschappelijke Regeling (GR): de acht aangesloten gemeenten nemen samen besluiten. Dit wordt ook wel de intergemeentelijke samenwerking genoemd.
  • De Economic Board: is verantwoordelijk voor het behalen van de doelen uit de Strategische Agenda, en houdt zich bezig met strategische vraagstukken in de regio.

Onder beide besturen wordt een groot aantal projecten uitgevoerd, die elkaar versterken. Alle projecten zijn opgenomen in de Strategische Agenda 2020-2025

Een overzicht van de organisatie en de betrokken personen zijn opgenomen in een informatieboekje over de samenwerkende gemeenten (pdf, 2 MB) en in het Jaarplan van de Economic Board. (pdf, 2 MB)(pdf, 1 MB)

Shaping the future of food

Foodvalley is hét kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat. Foodvalley wordt gedragen door Foodvalley NL en Regio Foodvalley