Community of Practice Waterstof

Categorie├źn

 • Innovatie en circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

100%

Voortgang

 1. Naar verwachting
 2. Heeft aandacht nodig
 3. Er zijn problemen

Budget

 1. Naar verwachting
 2. Heeft aandacht nodig
 3. Er zijn problemen

Het gebruik van waterstof als energiebron versnellen. 

Over dit project

Waterstof kan genoeg energie opwekken om een auto te laten rijden, een laptop op te laden of een huis te verwarmen. En dat allemaal zonder uitstoot. Dat maakt het een zeer interessante energiedrager voor de toekomst.

In Regio Fooodvalley worden steeds meer waterstofinitiatieven gesignaleerd rondom transport, opslag en distributie. Deze initiatieven worden vanuit de overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen ge├»nitieerd en getrokken. Om de ontwikkeling van deze initiatieven te versnellen en om innovatie een boost te geven is Community of Practice Waterstof in het leven geroepen. 

Community of Practice Waterstof heeft als doel om behoeftegericht en vanuit regionale kracht de volgende aspecten te faciliteren:

 1. Kennisuitwisseling binnen de Triple Helix (kennisinstellingen, overheid en bedrijven) op gebied van waterstof
 2. De concrete ontwikkeling van doelen en ambities t.b.v. bestaande of nieuwe waterstofinitiatieven.
 3. Verbinding mogelijk maken tussen waterstofinitiatieven en de betrokken organisaties en personen.
 4. Samenwerking tussen verschillende partijen.

Naast het intern faciliteren van bovenstaande punten, heeft Community of Practice Waterstof ook als doel om kruisbestuiving met andere Communities of Practice mogelijk te maken.

Partners

Gemeente Veenendaal, Barneveld, Ede, provincie Utrecht, provincie Gelderland, verschillende initiatiefnemers rondom waterstofmobiliteit in Regio Foodvalley 

Planning

De data van de bijeenkomsten zijn te vinden op de agenda op de website van Regio Foodvalley Circulair.

Meedoen

Raakt u ook enthousiast van waterstof? De Communities of Practice zijn toegankelijk voor founders en partners van het samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair. Om te kunnen deelnemen aan de Community of Practice Waterstof en ook andere Communities of Practices, wordt u deelnemer aan het samenwerkingsprogramma. Een overzicht van de kosten is te vinden in bijlage 3 van de samenwerkingsovereenkomst.

Meer informatie

Meer informatie over de Community of Practice (CoP) Waterstof van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair vindt u via de onderstaande link.

Meer info over CoP Waterstof

Contact