Fietsenstalling bij station Barneveld Centrum. Een jonge dame stapt op de fiets en de Valleilijn rijdt weg.

Slim op weg Regio Foodvalley

Categorieën

  • Vervoer

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

100%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Samen werken aan de inzet van duurzame mobiliteit in de regio, dat is de inzet van het project Slim op weg binnen de Regio Foodvalley. Hierbij zetten we in op het stimuleren van autodelen, carpoolen, deelfietsen, fiets- en e-bikegebruik en openbaar vervoer bij de werkgevers in onze regio.

Over dit project

De regio wil stimuleren dat meer werknemers kiezen voor duurzaam vervoer. Goed voor het milieu, de mens én voor de bereikbaarheid in de regio.

Een goede bereikbaarheid vraagt om investeringen in openbaar vervoer en infrastructuur, maar ook om inspanningen van werkgevers en werknemers om de spits te mijden en/of gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen.

Wij geloven dat maatwerk belangrijk is om van duurzame mobiliteit in de regio een succes te maken en zoveel mogelijk werkgevers te motiveren om met dit thema aan de slag te gaan. Iedere werkgever is anders, heeft een andere locatie, ander type werk, en een specifiek personeelsbestand. Daarom vraagt de inzet van mobiliteit en het enthousiasmeren van werkgevers op dit thema om maatwerk. De werkgever kiest datgene dat past bij zijn eigen missie en visie op het thema en gaat daarmee aan de slag.

Hierbij kan hij desgewenst hulp krijgen vanuit Regio Foodvalley met kennis, advies en inspiratie. Ook zijn er diverse gratis middelen beschikbaar:

  • Een Mobiliteitsindex opname
  • Een Mobiliteitsscan
  • Een Menukaart van de diverse mogelijkheden om partijen te helpen in het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid

Planning

Om werkgevers in de regio te faciliteren is een mobiliteitsmakelaar Regio Foodvalley en een communicatieadviseur aangesteld. De mobiliteitsmakelaar en communicatieadviseur zijn per 1 maart 2023 voor een jaar aangesteld, met mogelijkheid tot verlenging.

Partners

Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, provincie Gelderland, regiogemeenten.

Ook aan de slag?

Heeft u vragen over duurzame mobiliteit? Wilt u hiermee ook aan de slag binnen uw bedrijf? Neem gerust contact op met Pieter Keeris, mobiliteitsmakelaar Regio Foodvalley.

naar slimopwegregiofoodvalley.nl

 

Meer projecten bekijken?