Regio Foodvalley boeren aardappelen

Landbouwnetwerk regio Foodvalley

Categorieën

  • Landbouw

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

25%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Een betere toekomst voor de landbouw in de regio Foodvalley. Daarvoor bundelt het Landbouwnetwerk regio Foodvalley de krachten die nodig zijn om echte stappen te zetten. Samen met ruim 25 partners pakken we de uitdagingen in de landbouwsector aan. 

Over dit project

De landbouwsector staat voor een groot aantal vraagstukken en uitdagingen. Het is voor geen enkele organisatie of agrarisch bedrijf mogelijk om dit alleen op te lossen. Dat geldt ook voor de landbouwsector in de Regio Foodvalley. Bundeling van krachten is nodig om concrete stappen te maken voor een betere toekomst van landbouw in onze regio. Landbouwnetwerk Regio Foodvalley heeft als doel deze samenwerkingsbeweging voor de agrofoodsector in het gebied te versnellen.

Hoe? Via het Agroloket Regio Foodvalleybieden we agrariërs overzicht van het totaalaanbod van projecten en initiatieven in de regio. Daarmee wordt het makkelijker om te vinden wat bij je past als ondernemer. Ook verzamelen, ontwikkelen we en delen we kennis. In themagroepen denken boeren, partners en projecten samen na over hoe we bestaande initiatieven aan elkaar kunnen verbinden, praktisch beter kunnen organiseren en wat er mogelijk nog mist. De partners weten elkaar te vinden en stemmen samen af over lopende en nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van beleid. Wat werkt wel en wat werkt niet? De kracht hierbij is de lokale organisatie van het Landbouwnetwerk. In de regio zit veel innovatiekracht en we hebben korte lijnen waardoor we zaken snel in praktijk kunnen brengen. Daarmee zijn we een gidsregio waar ook nieuwe zaken geïmplementeerd kunnen worden.

Landbouwnetwerk Regio Foodvalley wil de motor zijn binnen de regionale landbouwtransitie, waarvoor in 2017 de basis is gelegd. Maar liefst 25 partijen kwamen bijeen op landgoed Salentein in Nijkerk en stelden het Manifest van Salenteinop. Dit geeft uitdrukking van de zorgen over de agrofoodsector in de regio én de wil om hier wat aan te doen. Samen met boeren, private partners en lokale overheden hebben we daarom een Landbouwnetwerk gevormd en zoeken wij naar oplossingen, ondersteunen en initiëren projecten en zorgen voor de nodige kennisoverdracht voor een goede toekomst van landbouw in de Foodvalley regio.

Partners

Landbouworganisaties en (agrarische) bedrijven: LTO Noord - afdeling Gelderse Vallei, AJK Ederveen, AJK Stroe/Wekerom, P.J.G.U Woudenberg, De Heus, O-Gen, Boerderij ’t Paradijs, POV, Rabobank, Schuiteman Accountants en Adviseurs, Agruniek Rijnvallei, VanDrie Group en VanWestreenen, Loonbedrijf Van Geresteijn, Dierenartsenpraktijk Animal Care, InnoConnect
Onderwijs: Aeres en CHE
Overheid: provincie Gelderland, Regio Foodvalley (inclusief acht regiogemeenten), gemeente Putten, gemeente Bunschoten en gemeente Leusden op projectbasis

Meedoen?

Wilt u ook aansluiten bij Landbouwnetwerk regio Foodvalley? Stuur dan een mail naar info@landbouwnetwerkregiofoodvalley.nl.

Meer informatie

landbouwnetwerkregiofoodvalley.nl

boeraanhetroer.nl

Contactpersonen

Arjan Bossenbroek, contactpersoon RFV
M a.bossenbroek@barneveld.nl
T  06 101 553 07

Ilona Baan, netwerkregisseur
M ibaan@ltonoord.nl
T 06 30228105

Yvette van Wichen, netwerkregisseur
yvwichen@ltonoord.nl
06 53723760