Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Categorieën

  • Innovatie en circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase:

In uitvoering

Gerealiseerd:

75%

Voortgang:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Samen werken aan een economie waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten.

Over dit project

Afvalbergen groeien, fossiele grondstoffen en brandstoffen worden schaars en het klimaat verandert. Willen we in de toekomst voldoende voedsel en voorzieningen hebben, dan zullen we anders om moeten gaan met onze grondstoffen en energie. Maar die omslag is niet eenvoudig. Daarom werken de Triple helix partijen (ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden) in Regio Foodvalley samen aan een toekomstbestendige en volhoudbare economie waarin circulair werken de gewoonte is.

Dit doen we in een brede, vierjarige, samenwerking onder de naam Living Lab Regio Foodvalley Circulair.

In werkplaatsen wordt thematisch (o.a. Bouw, Voedselverspilling, Industrie, Waterstof) gewerkt aan circulaire casussen uit de praktijk van bedrijven. Hierbij maken we maximaal gebruik van bestaande initiatieven, netwerken en kennis. Er zijn ongeveer 4 werkplaatsen per jaar. 

Het Living Lab is lid van CIRCLES binnen Gelderland en Overrijssel is daarnaast mede-uitvoerder van de proeftuin Voedselverspilling in de Regio Foodvalley. 

Ook is er een loket voor ondernemersvragen, waarin MKB bedrijven begeleid worden naar financiering en ondersteund worden bij hun innovaties. Daarnaast koppelen we Living Lab onderwijs- en ondernemersvragen aan elkaar, organiseren we netwerk- en themabijeenkomsten en leveren we inspiratie en informatie.

Regio Foodvalley biedt een Living Lab, een plek om te experimenteren in de praktijk, voor innovaties en laat zien dat samen werk maken van de Circulaire Economie loont!

Planning

Het Living Lab is in 2019 gestart en loopt tot 2022. Daarnaast organiseert het Living Lab matching tussen onderwijs en bedrijfsleven, netwerkmogelijkheden en communicatie. Er is een loket voor vragen van partners en we zijn lid van CIRCLES binnen Gelderland en Overrijssel. Actueel is het begeleiden naar financieringsmogelijkheden en het ondersteunen van MKB bedrijven bij hun innovaties. Het Living Lab is mede-uitvoerder van de proeftuin Voedselverspilling in de Regio Foodvalley. 

Partners

Meer dan 50 partners afkomstig uit bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden (waaronder de 8 gemeenten uit de regio Foodvalley)

Meedoen?

Er zijn nu vier werkplaatsen: bouw, voedselverspilling, meetbaarheid van circulariteit en circulair inkopen en beleid. Wil je meedoen aan een van de werkplaatsen? Dat kan op de website van Regio Foodvalley Circulair.

Naar regiofoodvalleycirculair.nl

Contact

Carolien Huisman, programmamanager
carolien@regiofoodvalleycirculair.nl
06-20557588

 

 

Meer projecten bekijken?