Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase:

In uitvoering

Gerealiseerd:

50%

Voortgang:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Naar verwachting

Budget:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Heeft aandacht nodig

Samen werken aan een economie waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten.

Over dit project

Afvalbergen groeien, fossiele grondstoffen en brandstoffen worden schaars en het klimaat verandert. Willen we in de toekomst voldoende voedsel en voorzieningen hebben, dan zullen we anders om moeten gaan met onze grondstoffen en energie. Maar die omslag is niet eenvoudig. Daarom werken de Triple helix partijen (ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden) in Regio Foodvalley samen aan een toekomstbestendige en volhoudbare economie waarin circulair werken de gewoonte is.

Dit doen we in een brede, vierjarige, samenwerking onder de naam Living Lab Regio Foodvalley Circulair.

In werkplaatsen wordt thematisch (o.a. Bouw, Voedselverspilling, Industrie, Waterstof) gewerkt aan circulaire casussen uit de praktijk van bedrijven. Hierbij maken we maximaal gebruik van bestaande initiatieven, netwerken en kennis.

Ook is er een loket voor ondernemersvragen, koppelen we onderwijs- en ondernemersvragen aan elkaar, organiseert het Living Lab netwerk- en themabijeenkomsten en leveren we inspiratie en informatie.

Regio Foodvalley biedt een Living Lab, een plek om te experimenteren in de praktijk, voor innovaties en laat zien dat samen werk maken van de Circulaire Economie loont!

Planning

Het Living Lab is in februari 2019 officieel van start gegaan. Jaarlijks is er een werkprogramma met thema’s voor werkplaatsen en activiteiten. De partners hebben een samenwerkingsovereenkomst die loopt tot einde 2022. Nieuwe partners kunnen nog toetreden.

Partners

Meer dan 50 partners afkomstig uit bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden (waaronder de 8 gemeenten uit de regio Foodvalley)

Meedoen?

Er zijn nu vier werkplaatsen: bouw, voedselverspilling, meetbaarheid van circulariteit en circulair inkopen en beleid. Wil je meedoen aan een van de werkplaatsen? Dat kan op de website van Regio Foodvalley Circulair.

Naar regiofoodvalleycirculair.nl

Contact

Carolien Huisman, programmamanager
carolien@regiofoodvalleycirculair.nl
06-20557588

 

 

Meer projecten bekijken?