Barneveldse Techniek Opleidingen

Categorieën

  • Kennis en vakmanschap

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

25%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

BTO is dé plek waar technisch talent leert werken en werkend leert.

Over dit project

De behoefte aan vakkundig technisch talent groeit. Daarom werken de technische lid-bedrijven samen met diverse MBO onderwijsinstellingen aan het begeleiden van vakkundige technische talenten.

In het moderne opleidingscentrum in Barneveld biedt BTO de opleidingen metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica/robotica. Talenten volgen een technische mbo-opleiding op niveau 2 of 3, waarbij ze theorie combineren met praktijk bij één van de bedrijven die lid zijn van BTO. Na hun opleiding zijn ze verzekerd van een baan in de techniek.

Daarnaast werkt BTO aan opleidingen voor bestaande werknemers van bedrijven in Regio Foodvalley. Op deze manier wordt BTO het centrum voor techniek in de regio.

Planning

De komende jaren wil BTO doorgroeien naar een reguliere instroom van 50 talenten per jaar. Daarnaast mogelijkheden bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij-instromers.

Partners

70 bedrijven die lid zijn van de Coöperatie Barneveldse Techniek Opleidingen (BTO), MBO Locatie De Meerwaarde Barneveld (onder verantwoordelijkheid van MBO-Amersfoort) en het Hoornbeeck College

Meedoen of meer informatie?

Wil je meer informatie of kun jij als bedrijf technisch talent een goede leer-werkplek bieden? Meld je aan via BTO Barneveld (aanmelden kan onderaan de pagina van BTO).

Naar btobarneveld.nl

 

Contact