Food Academy Nijkerk

Categorieën

  • Kennis en vakmanschap

Projectvoortgangsinformatie

Fase

In uitvoering

Gerealiseerd

100%

Voortgang

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Dé opleiding die nieuw talent in de foodsector opleidt. Talent dat gaat bijdragen aan de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem.

Over dit project

Innovatie op het gebied van food is noodzakelijk om in toekomst iedereen te voorzien van een maaltijd. En juist in Nijkerk en omgeving bevindt zich een succesvol cluster van innovatieve bedrijven in foodproductie, foodlogistiek en foodtechniek. De werkgelegenheid bij deze bedrijven neemt steeds toe én de bedrijven willen innoveren en verduurzamen. Er is een tekort aan talenten in de voedselsector in de regio.

Food Academy Nijkerk (FAN) biedt de oplossing met een mbo-opleiding waar nieuwe studenten én zij-instromers de nieuwste innovaties mét het bedrijfsleven samen in de praktijk leren brengen. Drijvende kracht is de Vereniging Food Academy Nijkerk, waarin onder meer Arla, Bieze Food Group, Hazeleger Kaas en Euroma hun krachten bundelen.

De Food Academy Nijkerk (FAN) draagt zo bij aan de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. FAN wil voldoende (mbo) gekwalificeerd personeel opleiden om de ontwikkeling van innovatieve foodproductie, als onderdeel van het voedselsysteem, mogelijk te maken. De versterking van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en foodbedrijven is hier essentieel onderdeel van.

Planning

In februari 2020 zijn de eerste 8 studenten gestart met de BBL-opleiding bij de FAN. De BOL-opleiding start in schooljaar 2020/2021.

Partners

FAN is een samenwerkingsverband tussen foodbedrijven, onderwijs (Aeres) en overheid (gemeente Nijkerk).

Meedoen?

Lees meer of meld je aan via Food Academy Nijkerk.

Naar foodacademynijkerk.nl

 

Contact