Verwijder uw rookkanaal en ontvang duizend euro

Gaat u uw huis verbouwen of isoleren en wilt u meewerken aan schonere lucht in uw eigen straat? Dan is het goed om te weten dat u 1000 euro subsidie kunt aanvragen voor het ontkoppelen/verwijderen van uw rookkanaal.

Stoppen met houtstook loont in de samenwerkende gemeenten in Regio Foodvalley. U creëert niet alleen wat meer leefruimte in uw woning, u draagt ook bij aan gezondheidswinst omdat er minder schadelijke stoffen in de lucht terecht komen.

Vraag hier uw subsidie aan

“Duizend euro plus schonere lucht in de straat”

Grada (62)

“Toen ik mij ging verdiepen in houtstook kwam ik erachter dat zo’n kachel helemaal niet zo romantisch is. Denk eens aan al die fijnstof en koolmonoxide in je woonkamer. Deze subsidieregeling gaf ons het laatste duwtje”

Jan-Willem (32)

“We hebben recent ons huis verduurzaamd. We wisten niet goed wat we met onze houtkachel wilden doen. Toen hoorden we van deze subsidieregeling. Verbouwen is al duur genoeg.  Die duizend euro subsidie was dan ook zeer welkom.”

Hoe vraag ik deze subsidie aan?

U kunt deze subsidie aanvragen tot 31 oktober 2025. Daarbij moet u foto’s meesturen van de situatie en een offerte of kostenindicatie van een aannemer of klusbedrijf. Let op! Subsidie aanvragen kan niet met terugwerkende kracht. Doe dus eerst uw aanvraag voordat u met de werkzaamheden begint.

Daarnaast voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in Ede, Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Nijkerk, Rhenen, Veenendaal of Wageningen.
  • U bent eigenaar van het pand met daarin een werkende houtkachel, pelletkachel of open haard.
  • Het rookkanaal dat u ontkoppelt/verwijdert zit een verdieping boven de aansluiting van de houtkachel, pelletkachel of open haard. Of op het dak.
Vraag hier direct uw subsidie aan

Checklist bij uw subsidie-aanvraag

Wij hebben een handige checklist voor u gemaakt waarmee u precies kunt zien welke documenten u moet aanleveren bij uw subsidieaanvraag en welke stappen u moet zetten.

Download checklist voorwaarden

Wat is het Schone Lucht Akkoord?

Woont u in Regio Foodvalley dan zet uw gemeente zich in voor schone lucht en een gezondere leefomgeving. Met het Schone Lucht Akkoord promoot uw gemeente bewuster stookgedrag en vermindering van houtstook. De subsidieregeling voor het ontkoppelen/verwijderen van uw rookkanaal is onderdeel van het Schone Lucht Akkoord.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over subsidie-aanvraag, neem dan contact met ons op.

Mail ons