Voeding voor een gezond leven
Gezond, duurzaam en voldoende voedsel
We werken samen aan gezond voedsel, duurzaam voedsel en voldoende voedsel om de groeiende bevolking te voeden. Dit doen we door gezond voedsel toegankelijk te maken en een gezonde keus makkelijk te maken voor iedereen. Binnen dit thema willen we een nationale proeftuin zijn. Een plek waar we wetenschap en praktijk verbinden om zo tot baanbrekende voedselinnovaties te komen.
Topregio op het gebied van agrifood
Regio Foodvalley loopt – ook internationaal gezien - voorop in het ontwikkelen van antwoorden op het wereldvoedselvraagstuk. De regio staat dan ook vermeld in het Regeerakkoord en is een voorbeeld voor Nederland en Europa. Een unieke plek waar onderzoek, praktijk en
ondernemerschap in de AgriFood sector elkaar aanvullen.
Vijf thema’s waarbij u kunt aansluiten
• Eiwittransitie
• Voedselverspilling
• Korte ketens & lokaal voedsel
• Sluiten van kringlopen
• Voedseleducatie
Belangrijkste ambities
- Meer inwoners hebben een gezonde leefstijl, er is minder overgewicht.
- Verhouding dierlijk/plantaardig eiwit is 40/60 in 2030.
- Kortere voedselketens: meer inwoners eten regionaal geproduceerd voedsel.
- 50% minder voedselverspilling in 2050.
- Meer kennis en bewustzijn bij zorgprofessionals en inwoners over duurzame en gezonde voeding.
Meedoen of meer informatie?
Neem contact op met onze programmamanager.